Re: Nárok na dovolenou
No vidíte, sice nevím o tom, že bych vás kárala, jen jsem připomněla zdejší pravidla - nejprve hledat v historii a opravdu bych se divila a myslím, že v tomto mi i ostatní dají za pravdu, že na tohle téma už nelze napsat nic, co by tu nebylo tisíckrát, ale podstatné je, že (dny jsem nepřepočítávala) to máte správně. MD je výkonem práce, nepřítomnosti nemoc + RD se sčítají a celoroční nárok se krátí za 100 zam. dnů o 1/12.
Hezký den
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 11. 2015 12:11
Ještě jednou přeji hezký den,
znovu píšu dotaz, dnes mě paní all tvrdě pokárala, opravdu jsem si s toho něco vzala a přečetla zákoník i dotaz na diskuzi, ale bohužel odpověď na můj dotaz jsem nenašla, proto prosím o trpělivost.
Zaměstnankyně pracovala v lednu 10 dnů,
- 16.1.2012 - 25. 5. 2012 nemoc
- 26.5.2012 - 7. 12. 2012 MD
- 8. 12. 2012 - 31. 12. 2012 RP
Celoroční dovolená 20 dnů. Bude nárok celoroční pokrácen o nemoc a RP /zameškáno 110 dnů/, krácení -1/12. Nárok 18,5 dne. Chápu, že dny čerpání mateřské se pro dovolenou posuzuji jako odpracovaná doba.
Moc se omlouvám a děkuji