Re: Kontrolní hlášení - identifikovaná o
Petře,
1)identifikovaná osoba není plátce, viz § 6g ZDPH
2)kratochvíli jménem Kontrolní hlášení dopřává stát pouze plátcům, viz § 101 c ZDPH
3)že něco dělá státní správa bez zkoumání je standardní postup státní správy. Domnívám se, že státní správa ani není schopna rozlišit komu to měla poslat
4)mám přístup do několika DS plátců DPH a nic jsem nedostal
5)Vy jste oznámení neměl dostat a dostal ho, já jsem oznámení měl dostat a nedostal jsem. Smutné je, že mne to ani nepřekvapuje
Hezký den!
taky jsme už měli měli dostat hlášení
a ono nic
přece je málo úředníků - oni nestíhají a přece po nich nikdo nemůže chtít, aby pracovali nedej bože aspoň 5 hod. denně
ono je zábavnější mít v kanceláři - kolegyně a samozřejmě se musí
všichni obdivovat pejskovi, kterého úřednice donesla do práce...
když jsem tohle zažila, tak jsem opravdu nevěděla,
zda si mohu dovolit jít na tuto osobu ztěžovat ..........
Pejska bych jim toleroval.
Daleko horší je, že mají neomezenou pravomoc a mohou beztrestně šikanovat poplatníky. Když udělá úřední osoba chybu, tak se jí nic nestane. Že to může poplatníka zničit, nebo mu to přinese minimálně značné náklady, je úředním osobám jedno. Ony mají svá teplá místečka jistá. A bude hůř.
Hezký den!
Včera do datovek mých klientů (jen na Praze - východ) dorazila také tato zpráva, bohužel to bylo rozesláno navíc i těm, kteří jsou jen idenfitikované osoby. Prostě to poslali všem, co mají co do činění s DPH. .... proč dělat nějaké selekty, že? I když se jich to netýká, zděšeni být mohou..... Od včera trpělivě vysvětluji, že jich se tao netýká, ale ...... jestli náhodou i tyto klienty nebudou pak obtěžovat, že měli kontrolní hlášení podat, to si už opravdu jistá nejsem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
19. 11. 2015 18:22
Dobrý den, žil jsem v domění, že identifikované osoby (spol. s r.o.) se kontrolní hlášení netýká (i když identifikovaná osoba podává daňové přiznání a souhrnné hlášení, stále je to identifikovaná osoba)
Dnes mi došel email z FÚ, kde mě upozorňují na to, že první kontrolní hlášení bude 25. února 2016 - pokud by to bylo posláno přes email, řekl bych, že je to hromadný email, kde nikdo nezkoumá, komu se co posílá.
Ale toto bylo posláno přes datavou schránku.
Nevíte někdo prosím jak to tedy je? Zda to FÚ poslal bez zkoumání, jakou "formu" společnost má - formou hromadného oznámení, nebo zda se něco v tomto ohledu změnilo?
Děkuji.