Re: nemocenská a exekuce
Napište jim ,kolik má za říjen čistou mzdu, z toho rozepište VZ a náhradu mzdy v době nemoci.K tomu, jaká je jeho nezabavitelná částka - to je na osobu + má-li vyživ.osoby a kolik (to jsou informace, které nemohou vědět a které vyžadují).Oni Vám pak pošlou, kolik bylo sraženo(odvedeno na exe).
Vy jste přece nemohla uplatnit žádnou nezabavitelnou částku, protože jeho čistá byla ještě nižší než 3900 hrubého.
Napíšete jak jsem Vám už psala ,kolik měl u Vás čistý příjem a jaká je jeho nezabavitelná částka ( a ta je 6118).
pokud měl hrubou mzdu 3900 Kč, tak nezabavitelná částka nebude 3900 Kč. Musíte sečíst čistou mzdu a náhradu mzdy za nemoc a toto je nezabavitelná částka, kterou jste uplatnila. Nebo je váš dotaz nepřesný a 3900 Kč je čistá mzda i s náhradou za PN a v tom případě je nezabavitelná, kterou jste uplatnila 3900 Kč.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 11. 2015 9:45
Dobrý den,
poprosila bych o pomoc. Máme zaměstnance z jehož mezd provádíme exekuční srážky. Část 10. měsíce byl v pracovní neschopnosti. Při podání Přílohy k žádosti o nemocenskou jsem uvedla, že má exekuce. V 10 měsíci má hrubou mzdu 3.900. Srážky neměl žádné.
Teď OSSZ chce abych jim napsala, jakou výší nezabavitelné částky jsem započítala do mzdy v 10. měsíci. Tak nevím co mám napsat, jestli 6.118 nebo 3.900? Vůbec si nevím rady... Děkuji za pomoc