RECIPROCITA - DUZP voucher

• (neregistrovaný)

20. 11. 2015 10:52

Dobrý den, moc prosím o radu.

Klient, s.r.o., dostal nabídku sám sebe prezentovat na výstavě, za což mu bude vystavena faktura. Dále se společností domluvil, že jako protiplnění jim poskytne ubytování na chatě, kterou jeho firma vlastní ve stejné hodnotě, také by měla následovat faktura, zároveň si ve smlouvě dojednali vzájemnou slevu ve výši min. 90 % a zbytek se má započíst. Pominu, že si budou vzájemně fakturovat s rodzílnými sazbami DPH.

A nyní k jádru mého "problému": Mám k náhlednutí návrh smlouvy, kde je doslova uvedno, že dnem DUZP je den poskynutí služby, u dodavatelele je to přesně určeno dnem , kdy bude výstava (ve smlouvě přesné datum v lednu 2016), to je jasné, ale klient tam má tu samou formluku s tím samým určeným DUZP v lednu 2016, přitom v jiném bodě má, že ubytování poskytne až v dalších měsících roku 2016. Tzn. pro něj by mělo DUZP nastat až daleko později.

Tady prosím o tu radu, klient mě přesvědčuje, že jim v lednu vystaví jakýsi voucher a tím pádem nastane DUZP také v lednu, ale mě se toto vůbec nelíbí. Můžete mi prosím sdělit váš názor? Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 11. 2015 11:14

Daniela K. (neregistrovaný)

Re: RECIPROCITA - DUZP voucher
      Vzhledem k dohodnuté slevě ve výši min. 90% zřejmě nepůjde v konečné fakturaci o žádné velké částky. Neřešila bych, nechala to tak, jak si dohodli, tzn. DUZP pro obě strany leden 2016 (současně může být vystaven i DD a proveden zápočet).

• 20. 11. 2015 11:18

KláraF (neregistrovaný)

Děkuji za reakci, paní Danielo. Vím, že nepůjde o velké částky, ale jde hlavně o "princip"....

• 20. 11. 2015 11:25

Daniela K. (neregistrovaný)

Tady ani tak o princip nejde. Klient neodvede DPH dříve, protože vzhledem k datu zápočtu dle smlouvy = den úplaty u služby, by byl stejně klient povinen odvést DPH dříve než nastane DUZP u ubytování.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).