Re: OSVČ versus s.r.o.
>Dobrý den, prosím o radu. Uvažuji o tom, že bych
>začala podnikat. Jednalo by se o prodej vlastních výrobků
>např. na Fleru. Jen nevím, zda by pro mě jako pro
>začínajícího podnikatele bylo výhodnější podnikat jako OSVČ
>či založit s.r.o.? Děkuji všem za rady.
pro začátek by asi nebylo od věci začít jako OSVČ, zkusit, jak to půjde a později případně to s.r.o. založit,si myslím.
>
>>>>Dobrý den, prosím o radu. Uvažuji o tom, že bych
>>>>začala podnikat. Jednalo by se o prodej vlastních
>>>>výrobků
>>>>např. na Fleru. Jen nevím, zda by pro mě jako pro
>>>>začínajícího podnikatele bylo výhodnější podnikat
>>>>jako
>>>>OSVČ
>>>>či založit s.r.o.? Děkuji všem za rady.
>>>
>>>pro začátek by asi nebylo od věci začít jako OSVČ,
>>>zkusit, jak to půjde a později případně to s.r.o.
>>>založit,si myslím.
>>>>
>>Jsem téhož názoru, ale každý měsíc platba záloh na SP
>>a ZP mě opravdu děsí. A platit se musí, i když nic
>>nevydělám. To mě tak nějak pořád odrazuje od toho,
>>abych
>>začala s podnikatelskou činností.
no pokud předpokládáte, že si nevyděláte ani na ty odvody, tak radši ani nezačínejte
>
>Ano, ale jako zaměstnanec v s.r.o. odvedete více....
To je asi možné, vůbec netuším, jak je to v s.r.o. Zatím si jen zjišťuji nějaké informace. Jelikož práce tady žádná není, tak uvažuji, že bych se eventuelně do něčeho pustila sama. Jenže do podnikání se nedá jít bez dostatečných finančních prostředků. Tak nevím, co dál.
Tak nezačínejte hned na Fleru. Obejděte se svými výrobky obchody se soukromými vlastníky v blízkém i dalekém okolí a zjistěte si, zda jsou Vaše výrobky vůbec prodejné. Na Fleru je přeplněno. A nejen na něm, i na ostatních podobných serverech. Než si získáte určité renomé, tak to trvá minimálně tak dva - tři roky.
Další možnost je zkusit "pod někým" prodat výrobky na vánočních trzích. Jestli neuspějete na nich, tak to nevěští do budoucna, co se prodeje výrobků, nic dobrého.
Počítejte s tím, že pokud budete mít podnikání jako "hlavní" činnost, tak je to měsíčně na odvodech na sociální a zdravotní pojištění cca 5.tis.Kč.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
20. 11. 2015 15:03
Dobrý den, prosím o radu. Uvažuji o tom, že bych začala podnikat. Jednalo by se o prodej vlastních výrobků např. na Fleru. Jen nevím, zda by pro mě jako pro začínajícího podnikatele bylo výhodnější podnikat jako OSVČ či založit s.r.o.? Děkuji všem za rady.