Re: Dohoda o provedení práce zpětně?
Babička je jediný zaměstnanec? Firma není přihlášená ani k dani ze závislé činnosti? Přihlásila bych na FÚ a DPP zpětně udělala. Stejně to budou samé nuly.
Re: Dohoda o provedení práce zpětně?
Už je mi to jasné. Nikde jinde nepodepsala prohlášení a má příjem do 10.tisíc. Nebude se tedy srážet a tak nejde o srážkovou daň, ale o zálohovou. Děkuji za vysvětlení... teď ještě k té druhé části otázky... paní se tedy nemusela nikde hlásit, protože už jednoho zaměstnance má a tak ji zpětně jen udělám mzdy a v lednu podá vyúčtování spolu s tou zaměstnankyní... ano? Děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 11. 2015 8:03
Dobrý den, prosím o radu. Paní, které dělám evidenci mi nyní oznámila, že její babička celý rok uklízela ve firmě a že ji mám připravit Dohodu o PP. Vůbec se mi to nelíbí... Paní navíc není registrovaná na FÚ ke srážkové dani za brigádníka. Je toto možné udělat zpětně? Děkuji za Vaše názory. Šárka