Re: kontrola skladů
No právě že tam nic nevyčtu. Na konci roku posílala daňovému poradci předvahu s mínusovou částkou a pak to pravděpodobně zpětně opravila v každém měsíci tak aby to sedělo, podle mě teda úplně špatně. Ale to je jedno, ve starém roce se hrabat nebudu. Potřebuju pořešit aktuální rok. Děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 11. 2015 9:23
Prosím může mi někdo poradit, jak správně kontrolovat sklady? Ke konci října mi vychází stav -120.000,- na účtu pořízení 131. Jsem tady nová a se vším se teprve seznamuju, nemám zkušenosti s účtováním skladů na účtu pořízení. Přijde faktura, kde se zboží naúčtuje na účet 131, obaly se naúčtují na účet 314. Poté dostanu sestavu skladů, kde je rozepsán příjem na sklady. Vždycky se účtoval příjem skladu + přebytky skladů na 132/131, na tom příjmu do skladu je to včetně obalů a přebytků. Nerozumím tomu, proč se to tak vždycky účtovalo? Rozumím že o přebytky se zvýší hodnota zboží na skladě, ale proč na DAL 131? Je možné že právě kvůli tomu to nevychází a místo na 131 DAL by mělo být na 648? Děkuji za vysvětlení. Dívala jsem se zpětně do účetnictví a ke konci roku vycházel účet 131 -240 tis. Kč, poté to účetní opravila na nulu, ale kam nebo jak to zúčtovala, to jsem nějak nebyla schopná vypátrat. Děkuji moc za každý komentář.