Faktury přijaté a zařazení do dph

• (neregistrovaný)

25. 11. 2015 8:05

Jsem už z toho zmatená, prosím může mi někdo vysvětlit, jak se zařazují faktury přijaté do dph? Já to zařazuji podle datumu přijetí. a pokud nechci, aby nám vznikla velká vratka, tak některé FP zařadím i do následujícího měsíce. Nedělám to špatně.
    Tady v diskusích pořád čtu o dodatečných přiznáních z důvodu nezařazení FP do správného zdaňovacího období.
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 11. 2015 8:20

aje (neregistrovaný)

Re: faktury přijaté a zařazení do dph
      Tenhle postup je správně, pokus posunete přijatou fakturu dál, myslím, že v pohodě. Jen když obdržíte fakturu v listopadu..fyzicky, ale zdanitelné plnění je říjen, nesmíte ji dát do října, pokud se tedy nejedná o přenesenou dp.

• 25. 11. 2015 8:26

Jana N. (neregistrovaný)

faktury v režimu přenesení vždy do přiznání a výpisu z evidence k DUZP na faktuře, nikoliv ke dni přijetí jako ostatní faktury.
      od ledna ale hlídat , pokud přijatou fakturu v lednu uplatníte v přiznání místo ledna až v dubnu na ř. 40, musít být v Kont.Hlášení datum DUZP z faktury , tedy např. 20.1.2016

• 25. 11. 2015 9:50

ježek (neregistrovaný)

Děkuji, jste zlatíčka, já už to dělám několik let, a tyhhle diskuse mně zmátly. Jsme malá firma, jsem tu sama a nemám se na koho obrátit. Ještě chodím na školení, ale tam se takové věci neprobírají nebo to nějak nestíhám zaregistrovat. Ještě jednou díky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).