Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 11. 2015 13:23
Dobrý den,
společnost mě požádala, abych se stala jejich jednatelkou. Podepsala jsem v dobré víře návrh na změnu zápisu jednatele do OR, ale podání tohoto návrhu jsem podmínila dohodou, kde budou stanoveny podmínky, za jakých budu pro společnost pracovat. K dohodě nedošlo, ale návrh byl již bez mého svolení podán a bylo již vystaveno usnnesení, které bylo doručeno, ale je dosud nepravomocné. Zatím ještě není moje jméno zapsané v OR. Podala jsem proto k MS v Praze žádost o zastavení řízení zápisu mé osoby do OR s odvoláním na výše uvedené. To již dle jejich informace není možné zastavit, neboť bylo již doručeno usnesení. Odvolání proti usnesení mně nebylo doporučeno z důvodu dlouhé doby vyřízení. Proto mně doporučili podat návrh na výmaz jednatele s tím, že moje jméno bude zapsáno a následně vymazáno. Je to jediná možná varianta, jak zabránit zápisu do OR? Nechtěla jsem vůbec v OR figurovat. Také jsem nenašla na webových stránkách Justice příslušný formulář. Děkuji.