Re: Přijatá faktura z Německa s DPH
Teď jsem měla podobný problém s fakturou z Maďarska z službu, která spadá do revers. Je plátce DPH. Fakturu vystavil s daní, a nechce ani slyšet, že je to špatně a stojí si na svém. Volala jsem na náš FÚ, a tam mi konzultaci s metodikem nadřízeného FÚ bylo sděleno, že za a) to má blbě (což vím) a že je to jeho problém a za b) mám vzít celou fakturu vč. DPH a udělat revers.
Ale pozor na ta ojetá auta, mám pocit, že jsou tam nějaké výjimky
http://www.penize.cz/dph/236898-dph-a-porizeni-ojeteho-automobilu-z-eu
Myslím, že šlo hlavně o auta z bazaru, kde se danila přirážka.
Re: Přijatá faktura z Německa s DPH
tady jsem našla odpověď ing. Pitnera na dotaz, z jaké částky provést samovyměření:
Odpověď:
1. Ano, jedná se o pořízení zboží z jiného členského státu od osoby registrované k dani v této jiné členské zemi, kdy plátci vzniká povinnost přiznat a zaplatit daň v tuzemsku.
a) Pokud je na daňovém dokladu samostatně uvedena částka bez daně, plátce přizná daň z této částky.
b) Pokud není na dokladu daň uplatněná v Polsku samostatně uvedena, je základem pro přiznání daně v tuzemsku celková částka uvedená na dokladu o pořízení zboží.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 11. 2015 13:58
Dobrý den, jsme s.r.o.,plátci DPH. Jednatel mi přinesl fakturu za nákup ojetého auta z Německa a je vystavena včetně 19%DPH. Je také už zaplacena a nechtějí ji opravit, aby byla vystavena bez DPH. Prosím o radu, jak postupovat, co se týká DPH a přiznání k dph?
1)Jestli zdanit částku bez DPH nebo s DPH?
2)řádky v přiznání k DPH 3,43,47?
Děkuji za odpověď.