Re: faktura ze zahraničí s českým DIČ
Třeba proto, protože to plnění je osvobozeno od DPH. Jinak co je divného na tom, že je cizí firma zaregistrována jako plátce v ČR? Třeba to může mít i povinně...
Re: faktura ze zahraničí s českým DIČ
Já sem to jen netušil, nejsem účtař ani účetní a nemám potebu obchodovat s cizími zeměmi, tak se nezajímám a tak jsem nevěděl, že to prostě je možné.
Nicméně, jedná se o nějaké reklamní materiály a cena v řádu stokorun, tak nevím, jestli je to od DPH osvobozeno?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
25. 11. 2015 19:16
Dobrý den,
jsem tu poprvé, tak snad se zeptám dobře, ale nikde ve fóru ani na internetu jsem nenašel odpověď.
jsem OSVČ v ČR a jsem tu i plátce DPH (mám české dič). Vedu daňovou evidenci.
Objednal jsem si zboží a poté zjistil po platbě, když mi došla faktura, že dodavatel není z ČR, ale má sídlo a je registrován v Nizozemí. Nicméně, má české DIČ (CZxxxxxxxx). Faktura je v CZK, stejně tak i DPH je vyčíslena v CZK a platil jsem převodem na účet (česká banka) celou částku vč. DPH.
Jak tuto fakturu zaúčtovat? Přijde mi, že se to vlastně všechno odehrává tady v česku, nicméně zboží asi jde ze zahraničí (i když to přesně nevím - a nevím, jestli je to důležité). Nicméně dodavatel mi psal, že do budoucna už mi bude fakturovat bez DPH, právě kvůli své registraci v Nizozemí.
Takže sem z toho jelen, jak na to:-) Na netu jsem našel podobné příklady, ale nic s takovouto kombinací:-)
Děkuji za případné zprávy