Průměr pro ÚP a zkrácený úvazek

• (neregistrovaný)

28. 11. 2015 19:03

Dobrý večer všem,

prosím vás, potřebovala bych poradit: pracovnice skončila PP ve zkušební době (PP od 1.9.2015 do 25.11.2015), první dva měsíce pracovala na plný úvazek, teď v listopadu na poloviční úvazek. Chce potvrdit průměrný výdělek na ÚP a program mi ho spočítal z plného úvazku, ale já si myslím, že by měl být přepočítánm na ten poloviční úvazek.

Co je, prosím, správně?

Za odpověď moc děkuji a přeji všem pěkný večer.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 11. 2015 20:07

xJ (neregistrovaný)

Re: průměr pro ÚP a zkrácený úvazek
      § 356 Průměrný výdělek se zjistí jako průměrný hodinový výdělek.
      2) Má-li být uplatněn průměrný hrubý měsíční výdělek, přepočítá se průměrný hodinový výdělek na 1 měsíc podle průměrného počtu pracovních hodin připadajících na 1 měsíc v průměrném roce; průměrný rok pro tento účel má 365,25 dnů. Průměrný hodinový výdělek zaměstnance se vynásobí týdenní pracovní dobou zaměstnance a koeficientem 4,348, který vyjadřuje průměrný počet týdnů připadajících na 1 měsíc v průměrném roce.

Jestli je její pracovní doba např. 6 hodin denně, tak vynásobíte týdenní pracovní dobou 30 (např. 6x5=30) kdyby pracovala celou pracovní dobu, bylo by to 40.
      Bere se ten úvazek, který je platný v době končení PP.

• 28. 11. 2015 21:00

p (neregistrovaný)

Re: průměr pro ÚP a zkrácený úvazek
      dobrý večer, já výpočet znám, ale zmátlo mě, že program to vyhodnotil špatně. Paní pracovala 25 hod/týdně, takže budu počítat takto: 4,348 x 25 (týdenní pracovní doba) x 88,9 (průměr na hodinu). Děkuji a přeji pěkný večer

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).