Re: Druhy ,,účtů" v daň. evidenci ve Ste
Nesnažte se účtovat, tohle je DE. Jediné co je důležité je daňový - nedaňový příjem/výdej. Veškeré ostatní dělení je jen pro vaši potřebu a přehled (psát na to test je dost mimo). Autoři SW se snaží vyrobit co nejvíce sloupečků (asi aby to vypadalo složitě a dostali za to více peněz), ale každému vyhovuje jiné členění.
1 nedaňový
2 taky (patří do §8)
3 daňový
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 11. 2015 19:21
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat a zároveň poprosit o radu. Začínám se učit pracovat v jednom účetním programu na daňovou evidenci FO a potřebovala bych poradit, jaký druh účtu (např. u nákupu stolu - drobný majetek apod.) dát u následujících případů:
1. dárek k Valentýnu pro sekretářku
2. úroky z účtu
3. poplatky bance
Psala jsem na to test a tyhle případy mě zaskočily, že jsem něco zkoušela a ani už nevím, který jsem tam nakonec dala. U toho 1. jsem dala, myslím, osobní spotřebu a u toho 2. výdaje neovlivňující zisk, ale fakt jsem tipovala, takže to mám špatně, zvláště ten 2. Zaúčtovat bych to snad i uměla, ale tady...
Předem děkuji za radu.