Re: § 92e - přenesení DPH - stavební pr
Petře,
plátcem ze zákona se ve Vašem případě stanete, až budete mít obrat za posledních 12 měsíců vyšší než 1 mil. Kč. Tuto variantu nepředpokládám.
Režim v § 92 se vztahuje na plátce. Pokud nejste plátce z důvodu obratu 1 mil. Kč, tak se z důvodu § 92 plátcem nestanete.
Osobou identifikovanou k dani podle § 6g a násl. ZDPH také nejste.
Požádejte pana účetního, ať Vám řekne podle jakého ustanovení zákona byste se stal plátcem.
Protože od roku 2016 bude nově kontrolní hlášení, tak byste si koledoval o pěkný problém.
Hezký den!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 11. 2015 12:35
Dobrý den jsem zedník na ŽL. Pan účetní jedné společnosti mi řekl že se mám přihlásit k DPH jako identifikace. Potřebuji poradit jestli tomu tak je. Prý když dělám zednické práce a jiné stavební opravy pak podléhám tomu paragrafu 92 a musím na ně přenést DPH.Je tomu tak? Musím na finanční úřad a stát se plátcem?Děkuji za pomoc, tento portál mi doporučil kamarád ze stavby. Petr