Re: identifikovaná osoba - přiznání k DP
Uskutečněné plnění ještě žádné nemáme. Zatím mám přijaté doklady od Googlu a Facebooku bez DPH na reklamní služby. Znamená to, že pokud nebudu vystavovat faktury na služby do EU, tak vůbec nebudu podávat přiznání k DPH? Asi jsem to špatně pochopila. Myslela jsem si, že se to týká všech dokladů na služby (přeshraniční).
Asi jste mě špatně pochopila, bavím se pořád o službách z google. Pokud tam máte třeba za jeden měsíc méně než 2 000,- , tak Vám to vyplatí až následující měsíc, tak to je ten případ, kdy nepodáváte DPH a SH, pokud máte pouze tyto služby z Google. Přijaté doklady myslíte, že Vám vystaví doklad na platbu, kterou Vám zaslali na Váš účet ne?
Ano. Za 09/2015 mám doklad jen na 200,- Kč - přiznání k DPH za 3Q jsem nepodávala. Za říjen mám ale doklady celkem na cca 6000,-. Takže jestli tomu dobře rozumím, tak podám přiznání k DPH + SH za 4Q2015 a vše uvedu do řádku č. 21. Nebo se podává v tomto případě DPH měsíční? A těch 200,- za září prostě nikam uvádět nebudu? Děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 11. 2015 19:11
Dobrý večer, poprvé budu dělat přiznání za osobu identifikovanou k dani (služby google) + souhrnné hlášení. Je to jako u služeb z EU? Sama si vyměřím - odvedu i uplatním a výsledek je 0,- Kč? Děkuji.