Re: Faktura
Četla jsem ho, ovšem neopověděl na vše na co jsem se ptala, vím že servis je 21% údržba 15%, tam pak už jde o to, že ten co mi to fakturoval si myslí, že je to jedno a to samý. Ale může vůbec mě jako plátci DPH FAKTUROVAT servis kotle pro někoho jiného s 15% daní?? co týden to nějaký zadrhel ohledně faktur..
U přenosu není povinnost dodavatele uvádět sazbu DPH, za to zodpovídá odběratel, aby si ji sám správně určil.
To máte pravdu, ale potřebuju rozluštit jaká daň se na tento případ tedy vztahuje, jak měla správně vypadat faktura pro nás a jak měla vypadat faktura co jsme fakturovali té dotyčné osobe...
Nejspíš mám teda blbě přiznání. Podle mě jsem to měla třeba nechat v přenesený daňi ale měla jsem to uvést v daňovém přiznání do řádku pro 21% sazbu..ale potom by mi to nesedělo s dokladem co mi on vyfaktuoval.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 12. 2015 9:21
Dobrý den,
možná tu už dotaz byl, ale nemohu ho najít.
Jsme firma - plátci, nechali jsme si od jiné firmy (plátce) provést roční servis kotle v RD pro jednu paní, kt. je fyzická osoba.
Jde o to, že pán mi to vyfakturoval v přenesený a ještě uvedl 15% daň, o přenesený se s ním už nemíním hádat, tvrdí mi, že prostě to patří do oprav kotle, přitom opravdu se na kotel jen podíval. Ale co mě děsí je ta sazba daně, bohužel už to mám v daňovém přiznání za říjen. Ale šéf mě teď zarazil, že když už tak nám jako firmě s DIČ to měl vyfakturovat třeba v přenesený, ale když už tak 21% a my to měli přefakturovat s 15% daní.
Můžete mi poradit, jak měla být správně vystavená faktura pro nás a jak se to mělo přefakturovat??? Ani nevím co bych s tím měla dělat jestli to mám špatně