Re: Opravný daňový doklad a datumy
Napsala jste to správně a tím si i sama odpověděla :)
Jen zrekapituluji:
ODD s datem vystavení dnešním tj.1.12. k DD k přij. platbě č. ........ ze dne 24.8. 2015
DUZP se u ODD neuvádí (kvůli sw 24.8.2015 nebo i 1.12.2015 nevím jak je váš sw naprogramován, aby tento ODD byl v dod.př.)
Dodatečné přiznání k DPH jen na rozdíl a nejdříve ho podáte až odběratel obdržel ODD (jestli doložíte doručenkou nebo i jinak, je na vás - doručenka být nemusí) a nejpozději do konce následujícího měsíce od data zjištění = od 1.12.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 12. 2015 13:44
Moc prosím o radu. 24.8.2015 jsme přijali zálohu na montáž a zhotovení střešní konstrukce. Vystavila jsem daňový doklad k přijaté platbě, protože jsem nevěděla, že k zhotovení konstrukce bude ještě montáž. Nyní je třeba vystavit ODD podle §43, ale nevím si moc rady.
Datum vystavení dám dnešní, DUZP se na ODD neuvádí?
Dodatečné přiznání za 8/2015 můžeme dát, až budeme mít potvrzeno, že odběratel od nás převzal? (asi nám bude muset stačit doručenka - odběratel s námi téměř nekomunikuje)
Do našeho účetního programu musím zadat datum DPH, aby se mi tabulka s DPH vůbec zobrazila - zadám tedy 24.8.2015?
Předem děkuji..