Přechod na skutečné výdaje - tragedie..

• (neregistrovaný)

1. 12. 2015 13:46

Prosím Vás, poraďte.

Přítel podniká - roce 2014 uplatňoval, bohužel výdaje %, nyní v roce 2015 pro něj bude výhodnější uplatňovat skutečné výdaje.

Na portálu Jakpodnikat jsem se dozvěděla, že za rok 2014 musím podat dodatečné daňové přiznání. Dodatečné daňové přiznání za rok 2014 jsem podala, ale paní z FÚ mi ho "hodila na hlavu", že prý nelze.. že pokud jednou uplatnil výdaje paušálem, tak konečná (nelze měnit).

Tak já nevím.. co teď. Udělala jsem něco špatně?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 1. 12. 2015 14:13

dph (neregistrovaný)

Re: Přechod na skutečné výdaje - tragedi
      Já nevím teda, ale podle mě je divné podávat dodatečné daňové přiznání za rok 2014. Já myslím, že pokud chce uplatňovat výdaje podle skutečných, tak je akorát potřeba na toto období vést daňovou evidenci a poté, až se bude podávat přiznání za rok 2015 tak se rozhodnete co bude výhodnější, jestli udělat paušál nebo uplatnit skutečné výdaje. Tak asi tak bych tomu rozuměla já. Tak uvidíme, jestli se někdo ještě připojí k diskuzi. Pěkný den

• 1. 12. 2015 14:42

Daniela K. (neregistrovaný)

Re: Přechod na skutečné výdaje
      Úprava daňového základu viz § 23/(8) zejména bod 3. ZDP
      Pro základní a lepší pochopení např. zde:
      http://www.az-data.cz/clanky/prechod-pausalu-skutecne-vydaje

• 1. 12. 2015 15:20

MTe (neregistrovaný)

Re: Přechod na skutečné výdaje
      A není to o tom, že to paní na FÚ špatně pochopila? Nebylo to podáno tak, že chcete za rok 2014 změnit paušál na skutečné výdaje? To by totiž nešlo

• 1. 12. 2015 15:39

Renata1 (neregistrovaný)

Re: Přechod na skutečné výdaje - tragedi
      Musíte pouze v dodatečném přiznání upravit základ daně o neuhrazené pohledávky a závazky.
      Vy jste udělala dodatečné tak, že jste tam dala skutečné výdaje?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).