Vyplnění potvrzení pro zaměstnance - lhů

• (neregistrovaný)

2. 12. 2015 14:52

Dobrý den,
    prosím o radu.
    Do kdy musím zaměstnancům vyplnit různá potvrzení (pro sociální dávky, dávky na děti, potvrzení pro ÚP, potvrzení pro bankovní úvěry apod.).?
    Většinou přijdou stylem "udělej to hned, já čekám". Potřebovala bych vědět zda je nějaká opora v zákoně, kde je stanovena lhůta, né vždy to můžu udělat hned, ale s některými lidmi se člověk prostě nedomluví.
    Děkuji za jakoukoli radu a pomoc.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 2. 12. 2015 15:13

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: Vyplnění potvrzení pro zaměstnance -
      Pokud vím, tak jen v zákoně o daňovém řádu ( týká se i daně z příjmů)
      je lhůta na vystavení Potvrzení pro daň.účely a to na písemnou žádost zaměstnance ( nebo býv.zaměstnance) do 10 dnů.
      V praxi jsem vždy učila mzdovky - nenechte si "dýchat na krk ". Ochotně ,rychle a správně - ale to neznamená na počkání. Je dobré si zaměstnance "vychovat", nesmějí mít však pocit neochoty. Vysvětlete,že máte také jinou práci a že conejdříve uděláte. Rozlůišujte, jak to asi spěchá, zda musí pro potvrzení znova jedzdit bůhví odkud ,to vše vzít v úvahu. Nikdy nebyl problém. Problém nastal jen když nad mzdovou stál a čekal, až to konečně dostane - dostal a kolikrát s chybou.

• 2. 12. 2015 16:03

ano (neregistrovaný)

Svatá pravda! Mám jednu, která chodí čtvrtletně s potvrzením na příspěvek na bydlení a pravidelně přijde s tím, že zítra nejpozději to musí dát na ÚP.

• 2. 12. 2015 16:15

ive (neregistrovaný)

Nedávno jsem sem dávala stejný dotaz. Ještě je lhůta na vydání pracovního posudku - 15 dní, lhůty na běžná potvrzení jsem nikde nenašla. Dotaz jsem dávala poté, co mě jeden zaměstnanec vynadal, že potvrzení, které ke mně doputovalo v pátek večer, neměl ve středu hotové (byl to člověk, kterému potvrzení každý měsíc posílám poštou).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).