Srážka na penzijní připojištění

• (neregistrovaný)

3. 12. 2015 10:51

Dobrý den,
    v práci si nechávám posílat výplatu na účet.Ted jsem chtěla po zaměstnavateli,aby mi ještě strhával ze mzdy a posílal na soukromé penzijní připojištění,ale on mi to odmítl,že prý není povinen a abych si to nechávala strhávat přímo z účtu.Může mi to zaměstnavatel takhle odmítnout?
    Děkuji Barča J.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 12. 2015 11:00

Líba (neregistrovaný)

Re: srážka na penzijní připojištění
      Samozřejmě, že může.

"§ 143
      (1) Na základě dohody se zaměstnancem je zaměstnavatel povinen...., zaplatit částku určenou zaměstnancem na svůj náklad a nebezpečí na j e d e n platební účet určený zaměstnancem.."

• 3. 12. 2015 11:01

Y (neregistrovaný)

Re: srážka na penzijní připojištění
      Ano, může odmítnout. Má povinnost jen na jeden účet - zákoník práce § 143:
      Na základě dohody se zaměstnancem je zaměstnavatel povinen při výplatě mzdy nebo platu, popřípadě jiných peněžitých plnění ve prospěch zaměstnance, po provedení případných srážek ze mzdy nebo z platu podle tohoto zákona nebo zvláštního právního předpisu, zaplatit částku určenou zaměstnancem na svůj náklad a nebezpečí na jeden platební účet určený zaměstnancem, a to nejpozději v pravidelném termínu výplaty mzdy nebo platu, pokud se zaměstnancem písemně nesjedná pozdější termín.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).