Re: Odměna jednatele - přihláška
Já Vám napíšu, jak bych to udělala já s ohledem na termíny přihlášek a odhlášek. Na soc. a zdr. bych ho přihlásila s datem 1.12. a poslat to musíte do 8 dnů. Ohlásila bych ho k 31.12. a také to musíte poslat do 8 dnů. Už se také stalo, že jsme to udělali (přihlášku a odhlášku) najednou, ale správně to není.
Ale můžete to také podle mě udělat tak, že mu dáte za listopad 2.490,-- a za prosinec také 2.490,-- - není to 5.000,--, ale zase se z toho nebude odvádět sociální pojištění, takže čistého dostane víc, než když to bude odměna jednorázová 5.000,-- Kč. A nemusíte se starat o přihlášku a odhlášku na sociální.
Zdravím
Dobrý den, moc děkuji za Vaše reakci. Bohužel to cca je důležité, může to být i více, to se dozvím teprve.
S přihláškou a odhláškou na ZP jsem počítala, ale ta OSSZ mě vypadla :-(
Budu tedy přihlašovat a odhlašovat dle termínů a ne na jednom dokumentu, tedy u ZP.
U SP se postupuje stejně, akorát jak je to s přihlášením firmy, pokud dosud nebyli zaměstnanci. Tak přihlásím a budu odhlašovat, když opět bude odměna jednatele za rok?
Ještě jednou díky
Na sociálku přihlásíte organizaci a být vámi, tak na sociálku zavolám a zeptám se, jestli máte organizaci zase po prosinci odhlásit. Obávám se, že ano. U nás sociálka nechce odhlášku, pokud do tří měsíců přihlásím dalšího zaměstnance.
Ano, odhlašovat a přihlašovat budete podle termínů, teda ZP na dvou tiskopisech.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 12. 2015 11:49
Dobrý den,toto téma je tu časté, jen bych chtěla moc poprosit o pomoc s tímto:
Odměna cca 5.000,- jednatele 1x za rok ve mzdách za prosinec - jak to bude s přihláškou na ZP - každý rok udělám přihlášku na ZP s datem 1.12. a zároveň na stejném formuláři odhlášku s datem 31.12.???? Nebo přihlásím do 8.12 a poté na do 8. dnů po skončení prosince odhlásím??
A na OSSZ bude taktéž přihláška a odlháška v prosinci?
Omlouvám se, ale v tomto, jak to udělat prakticky papírově, tápu i po přečtení diskuzí. Velice Vám děkuji za ochotu pomoci