Poměrové uspokojení nepřednostních pohl.

• (neregistrovaný)

3. 12. 2015 18:09

Dobrý večer,

chtěla bych se zeptat, dne 19.10.2015 mi byly doručeny 2 nepřednostní pohledávky, platila jsem je tedy poměrově. Jedna pohledávka byla doručena původnímu platci mzdy 1.7.2013 (nabyla právní moci 4.6.2013) a druhá byla doručena původnímu platci mzdy 16.12.2013 (nabyla právní moci 2.1.2014) Zaměstnanec měl vyživovanou pouze manželku a má částečný invalidní důchod.Nyní dne 3.12.2015 mi přišla další nepřednostní pohledávka.

Na ní je psáno - žádáme o zařazení tohoto exekučního příkazu dle pořadí, kdy byly exekuce srážkami ze mzdy doručena prvnímu zaměstnavateli, tedy rozhodující pořadí představuje datum 4.3.2013.

Už jsem tady u Vás četla, že se tedy už bude platit exekuce, kde exekutor žádá, mám tedy exekutorům, kterým jsem už poslala exekuce za minulý měsíc, napsat, že jim už platit nebudeme? Nebo se v tomto případě také může postupovat poměrově.

Zaměstnanci navíc zemřela manželka v polovině listopadu 2015. Takže tato skutečnost ještě za listopad se počítá s tím, že vyživuje manželku?

Bohužel v tom už mám hokej. budu ráda za Vaši odpověď.

Přeji hezký večer

Žišková

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).