Re: Poměrové uspokojení nepřednostních p
Pořadí exekuce se řídí datem doručení prvnímu plátci mzdy, takže, pokud jsou všechny exe nepřednostní seřadíte je podle data doručení prvnímu plátci a budete srážet nejprve na tu nejstarší, doručenou 4.3.2013 a ostatní budou čekat, až se ta první dosplácí.
Potom přijde na řadu ta, která byla doručena 1.7.2013 a nakonec, až bude i druhá splacená, přijde na řadu exe s datem doručení 16.12.2013.
Už když jste měla jen ty dvě exekuce jste měla začít srážet jen na tu starší.
Re: Poměrové uspokojení nepřednostních p
Jak jsem psala, důležité je datum doručení prvnímu zaměstnavateli. Takže pokud vám to přišlo do datovky v jeden den, ale už předtím srážel dřívější zaměstnavatel, datum doručení do vaší datovky není podstatný.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 12. 2015 18:09
Dobrý večer,
chtěla bych se zeptat, dne 19.10.2015 mi byly doručeny 2 nepřednostní pohledávky, platila jsem je tedy poměrově. Jedna pohledávka byla doručena původnímu platci mzdy 1.7.2013 (nabyla právní moci 4.6.2013) a druhá byla doručena původnímu platci mzdy 16.12.2013 (nabyla právní moci 2.1.2014) Zaměstnanec měl vyživovanou pouze manželku a má částečný invalidní důchod.Nyní dne 3.12.2015 mi přišla další nepřednostní pohledávka.
Na ní je psáno - žádáme o zařazení tohoto exekučního příkazu dle pořadí, kdy byly exekuce srážkami ze mzdy doručena prvnímu zaměstnavateli, tedy rozhodující pořadí představuje datum 4.3.2013.
Už jsem tady u Vás četla, že se tedy už bude platit exekuce, kde exekutor žádá, mám tedy exekutorům, kterým jsem už poslala exekuce za minulý měsíc, napsat, že jim už platit nebudeme? Nebo se v tomto případě také může postupovat poměrově.
Zaměstnanci navíc zemřela manželka v polovině listopadu 2015. Takže tato skutečnost ještě za listopad se počítá s tím, že vyživuje manželku?
Bohužel v tom už mám hokej. budu ráda za Vaši odpověď.
Přeji hezký večer
Žišková