Re: Evidence na úřadu práce
Nárok na nemocenskou máte, pokud se vejdete do ochranné lhůty 7 dnů od skončení PP.
Neschopenka, i když nebudete mít nárok na nemocenské, je Vaší omluvenkou pro ÚP, že se nemůžete dostavit na sjednané schůzky a aktivně hledat práci.
Kontroly z OSSZ chodí kdykoli ... třeba když Vás práskne soused, že s vyhřezlou ploténkou u něj za peníze štípete dřevo ...
Re: Evidence na úřadu práce
Ze stránek ČSSZ:
"Jelikož jste onemocněl až po uplynutí ochranné lhůty, nemůže vám již ošetřující lékař vystavit tiskopis Rozhodnutí o vzniku dočasné pracovní neschopnosti. Jakým způsobem doložit pracovní neschopnost v tomto případě Vám sdělí Úřad práce."
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 12. 2015 10:19
prosím o radu, jsem evidován na Úřadu práce a v tuto chvíli mám vyhřezlou ploténku, chci jít k lékaři....dává se nemocenská nebo se jen eviduje na pracáku, že jsem nemocen? A chodí v takových případech kontroly? Děkuji moc.