Re: zvedáte ceny?
Ano, paušální částkou za zpracované a podané kontrolní hlášení. Stejnou i v případě následného hlášení v případě, že nedostatky budou na straně klienta.
S jedním klientem, u kterého je vysoká pravděpodobnost, že bude ignorovat vzájemné dohody ohledně kontrol obsahu DS a přeposílání zpráv z FÚ, se raději rozloučím.
Re: KH zvedáte ceny?
Deniso,
já si také dost dobře nedokážu představit, kolik práce navíc KH přinese. Ale nejde jen o vlastní práci navíc. Daleko větší obavu mám z odpovědnosti jak splnit nesmyslné lhůty s nesmyslnými sankcemi. Pro mou maličkost rozhodně neplatí popletené "Peníze jsou až na prvním místě".
Rizikový klient mi za malé zvýšení peněz nestojí. Navíc ideologická propaganda pracovníků FS ve smyslu, že se vlastně již prakticky všechny údaje zpracovávají a že se pouze budou porovnávat údaje na náklady FS, nevytvoří u laické veřejnosti předpoklady pro zásadní zvýšení ceny.
Také bude záležet na regionu.
Spíše se držím hesla, že někdy méně (rizikových klientů) je více (peněz i času).
Hezký den!
P.S.
Dovolím si parafrázovat Neila Amstronga: Kontrolní hlášení je malý krůček k zamezení daňových úniků, ale velký skok k likvidaci malých podnikatelů, zejména účetních. :-))
Docela trefně napsáno. Dozvěděla jsem se, že v našem regionu už dost účetních končí teď ke konci roku, právě kvůli KH. (já jsem zaměstnanec a těžko bych tady hledala jinou práci, tato mě navíc zatím stále docela baví, soukromě podnikat nehodlám, takže mě se to netýká...)
Naprostý souhlas s panem Pavlem. S problémovými klienty jsem se rozhloučila, ostatním zdražila a to poměrně hodně, vysvětlila jsem jim důvod (i já vidím především rizika spojená s termíny a pokutami) a dala na vybranou, zda zdražení akceptují a nebo budou hledat jinou účetní. Všichni akceptovali.Peníze u mě nejsou na prvním místě, raději klidný spánek i klid v duši.
Také v první řadě řeším, jak to vůbec zvládnout. Ale už teď uvažuji nad tím, že budu chtít "příplatek" za každé vyřízení výzvy, kde bude chyba na straně klienta. Pokud budu vyřizovat výzvy v době klientovy nepřítomnosti (v krajním případě !), také si to nechám zaplatit. Standardní ceny budu upravovat až poté, co zjistím, kolik je práce navíc.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 12. 2015 22:09
Ahoj kolegyně a kolegové, zvedáte v souvislosti s Kontrolním hlášením ceny? Pokud ano o kolik? Myslím, že bychom to neměli podcenit, už tak děláme všichni za nesparvedlivě nízké ceny oproto ostatním oborům. Díky za váš názor.