Re: Pohoda a zaměstnání malého rozsahu
Nevím, jak pracuje Pohoda. Ale co se týká odvodů, tak nemáte tak zcela pravdu. Pokud jde ZMR, tak se u DPČ ani u pracovního poměru SP neodvádí, pokud je výdělek nižší než 2500 Kč.
U ZP je to jinak. Pokud jde o pracovní poměr, tak se ZP odvádí, i když je výdělek nižší než 2500 Kč. Ale pokud jde o DPČ, tak se v takovém případě ZP neodvádí.
Čili jestli máte ZMR DPČ a zaměstnanec měl hrubého pod 2500 Kč, tak se z toho nebude srážet ani SP, ani ZP. Ale ze sociálky ho odhlašovat nebudete, to až při skončení DPČ. Odhlásíte ho pouze ze zdravotní pojišťovny, a to dnem 31.10. (pokud v říjnu měl aspoň 2500 a teď za listopad ne).
Re: Pohoda a zaměstnání malého rozsahu
Musíte v personalistice na kartě zaměstnance - v kolonce - daně a pojistné - dát zaměstnání malého rozsahu od - do.....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 12. 2015 15:30
Dobrý den,
mohl by mi prosím někdo říct, jak zadává do programu POHODA DPČ - zaměstnání malého rozsahu. Zaměstnanec měl stále příjem nad 2500,- Kč, takže odvod byl SP i ZP. Teď vykázal méně hodin a příjem je pod 2500,- . U SP se mi objeví zaměstnání malého rozsahu a pojištění se nepočítá, ale zdravotní pojištění se mi vypočítalo i z částky menší než 2500,-.
Děkuji.