Re: tisková konference GFŘ
našich poslanců a senátorů se to netýká,protože oni mají své účty
na ostrovech, kde je majitel neznámý
a jen tak mezi námi pracovníci FU dostali tiskopis, aby napsali,
zda je jejich místo potřebné a nebo né - ukažte mi statního úředníka, který napíše, že je zbytečný
když zruší 50% státních úředníků - to bude ušetřených peněz - a naši poslanci je zase můžou rozkrádat
>>>http://www.financnisprava.cz/cs/financni-sprava/pro-media/videogalerie/app/detail/udalosti/1726751
>>
>>Stojí to za to od 23. do 26. minuty.
>>Moto: "kdo si stěžuje je podezřelý". Jediná přípustná
>>stížnost je, že je nutné si nechat upravit účetní
>>software.
>>Úsudek si udělejte sami.
>našich poslanců a senátorů se to netýká,protože oni
>mají své účty
>na ostrovech, kde je majitel neznámý
>a jen tak mezi námi pracovníci FU dostali tiskopis,
>aby napsali,
>zda je jejich místo potřebné a nebo né - ukažte mi
>statního úředníka, který napíše, že je zbytečný
>když zruší 50% státních úředníků - to bude ušetřených
>peněz - a naši poslanci je zase můžou rozkrádat
Alen,
ono to stojí za shlédnutí celé.
Úvodem prohlašuji, že si nestěžuji na KH a že tedy nestojím za těmi 50-60 miliardami ročních daňových úniků.
Nicméně mne zaujala přesilovka úředních osob nad "novináři". Netušíte, komu patří Lidovky? To byla od nich hodně krotká otázka, vypadala jako domluvená. Proč tam nevystoupil někdo z ekonomického tisku?
Asi v 16,55 minutě pan GŘ konstatoval, že rozsah dat je totožný s § 100 a že nejsou v KH požadována data navíc. No, já se domnívám, že podle § 100 se nyní nemusí vést DPPD a ev. číslo DD dodavatele na vstupu.
Asi v 18,05 minutě pan GŘ uvedl, že 10 000 Kč je sankce, když plátce nepodal KH ani na výzvu. Možná už má nový sazebník pokut, já se domnívám, že sankce při nepodání KH na výzvu je 50 000 Kč a 10 000 Kč je sankce za podání KH po výzvě SD.
Ale potěšilo mne, že odborná veřejnost této marginální výši sankcí rozumí. Bohužel na tomto webu se asi vyskytuje neodborná veřejnost. :-))
Když si uvědomím, že i tohoto člověka živím ze svých daní.....
Ale nestěžuji si, nechci šířit hysterii, nebo snad nepravdivé informace, na to jsou jiní. Vždyť je advent.
Hezký den!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 12. 2015 17:33
http://www.financnisprava.cz/cs/financni-sprava/pro-media/videogalerie/app/detail/udalosti/1726751
Stojí to za to od 23. do 26. minuty.
Moto: "kdo si stěžuje je podezřelý". Jediná přípustná stížnost je, že je nutné si nechat upravit účetní software.
Úsudek si udělejte sami.