Dovoz a zpětný vývoz - přiznání k DPH

• (neregistrovaný)

8. 12. 2015 8:34

Dobrý den,
    v říjnu jsme dovezli zboží v rámci reklamace, aby na něm byla provedena kontrolní měření. Zboží jsme ještě v témže měsíci vyvezli zpět do Švýcarska. Tato informace se od obchoďáků ke mne vůbec nedostala. Až teď mi zavolala paní z FÚ, že jí nesouhlasí řádek 7 přiznání k DPH s celníky. Prosím o radu co teď. Už jsem se dopátrala veškerých dokladů. Dovozního JSD a následně vývozního. Zboží šlo jen s fakturou pro celní účely, fakturu vůbec nemám v účtu. Mám do účetnictví jako daňový doklad zadat dovozní a vývozní doklad a uvést ho v řádcích 7 a 43 a vývoz v řádku 22?
    Zajímavé je, že paní z FÚ mi poslala i přehled našich vývozů, kde byl tento vývoz uveden. V seznamu ale měla i faktury, které jsou fakturovány naší dceři do SRN tedy do JČS, nicméně zboží jede přímo do třetí země. Tyto případy máme každý měsíc, ale uvádím do přiznání k DPH vždy jen jako dodání zboží do JČS ř. 20, nikdy ne do řádku 22. Kdyby to bylo špatně tak by mne už asi upomínali, že mi řádek 22 nesouhlasí s celníky. Jak byste vykázali v přiznání tento případ, že zboží jde přímo do třetí země, ale je fakturováno do JČS?
    Díky moc za rady
    Míla

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).