Re: Valutová pokladna-moc prosím
Dobrý den, pokud účtujete denním kurzem...a tedy se Vám kurzy v průběhu roku mění, nemůže Vám v průběhu toho roku sedět přepočet na koruny kurzem, který už neplatí a postupně se měnil. Proto se na konci roku přepočítává, abychom dostali aktuální hodnotu pokladny k 31.12. v Kč.
Re: Valutová pokladna-moc prosím
To chápu, někdy se člověk tak zamotá do problému, že mu potom přijde už všechno špatně...to znám
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 12. 2015 9:44
Prosím přebírala jsem valutovou pokladnu a je v tom trochu nepořádek, snažila jsem se trochu napravit ale už v tom mám také hokej. Chtěla jsem se zeptat, k 31.12.2014 se zůstatek valutové pokladny převede kurzem k 31.12.2014 což je i PS pokladny 2015 a pak v průběhu roku účtuji, máme denní kurz ČNB, takže vyúčtuji CP k datu vystavení zálohy a k datu proplacení a zaúčtuji kurzový rozdíl, ale čím si nejsem jistá, když jsem měla na začátku přesně 8,20euro za 27,725 a během roku přibývalo a ubývalo měla by mě pokladna zase přesně vycházet na korunu tímto kurzem tedy když mám v pokladně 450,05euro tak bych měla mít x27,725 13 309,38Kč??????? Mě totiž vychází 13272,14Kč tak nevím zda mám dohledávat kde je chybně zaúčtované nebo je to možné. Moc děkuji všem za odpověď.