KH a odvod stravenek

• (neregistrovaný)

8. 12. 2015 15:49

Dobrý den, přečetla jsem si zprávu níže jak postupovat při nákupu stravenek v KH. My máme restauraci takže stravenky přijímáme. Při odvodu každá stravenková firma postupuje jinak. Jedna vystavuje daňový doklad kde jsou položky: Celkem za produkt 18000,-- Cena bez DPH 1036,-- Sazba DPH 21% DPH v Kč 217,-- Cena celkem 1253,--.
    Druhá firma: Hodnota odevzdaných poukázek 18000,-- Provize 1036,--
    DPH 217,-- Proplaceno partnerovi 16747,--. Jak tedy postupovat při vyplňování KH. Děkuji za odpověď

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 12. 2015 16:00

L-Core (neregistrovaný)

Re: KH a odvod stravenek
      ...a přitom by to bylo tak jednoduché, kdyby tam nenacpali položky nepodléhající DPH... :-/

• 8. 12. 2015 16:08

Janička322 (neregistrovaný)

no právě doteď jsem si myslela, že tam dám jen tu provizi jako můj náklad a vše je jinak.....

• 8. 12. 2015 16:17

jinka (neregistrovaný)

Proč stresujete ???
      SW firmy přede dávno ví co a jak dělat...
      http://www.financnisprava.cz/assets/cs/prilohy/de-novinky/2015_Dopis-softwarove-firmy.pdf
      Vy jen zadáte do SW a SW dle naprosto přesných informací které dostává od finanční správy sám vyplní KH
      Žádný problém, pokud informace pozmění třeba 20.2. - času dost..

• 8. 12. 2015 16:32

Pavel Jirsa (neregistrovaný)

>>>>Dobrý den, přečetla jsem si zprávu níže jak
      >>>>postupovat
      >>>>při nákupu stravenek v KH. My máme restauraci takže
      >>>>stravenky přijímáme. Při odvodu každá stravenková
      >>>>firma
      >>>>postupuje jinak. Jedna vystavuje daňový doklad kde
      >>>>jsou položky: Celkem za produkt 18000,-- Cena bez
      >>>>DPH
      >>>>1036,-- Sazba DPH 21% DPH v Kč 217,-- Cena celkem
      >>>>1253,--.
      >>>>Druhá firma: Hodnota odevzdaných poukázek 18000,--
      >>>>Provize 1036,--
      >>>>DPH 217,-- Proplaceno partnerovi 16747,--. Jak tedy
      >>>>postupovat při vyplňování KH. Děkuji za odpověď
      >>>
      >>>...a přitom by to bylo tak jednoduché, kdyby tam
      >>>nenacpali položky nepodléhající DPH... :-/
      >>no právě doteď jsem si myslela, že tam dám jen tu
      >>provizi jako můj náklad a vše je jinak.....

>Proč stresujete ???
      >SW firmy přede dávno ví co a jak
      >dělat...
      >http://www.financnisprava.cz/assets/cs/prilohy/de-novinky/2015_Dopis-softwarove-firmy.pdf
      >Vy jen zadáte do SW a SW dle naprosto přesných
      >informací které dostává od finanční správy sám vyplní KH
      >Žádný problém, pokud informace pozmění třeba 20.2. -
      >času dost..

Jinko,

to je správný přístup.

Poslouchal jsem včerejší tiskovou konferenci pana GŘ a není čeho se bát.

A kdo má výhrady ke KH, tak je podezřelý a asi stojí za těmi kolotoči v hodnotě 50-60 miliard ročně.

Já za těmi karusely nestojím a tak mám radost, jak se sníží administrativní zátěž poctivých podnikatelů, protože se budou kontrolovat pouze podvodníci a nikoliv slušně společnosti. Narovná se podnikatelské prostředí, protože se podvodníci budou eliminovat. Zkrátka samá pozitiva.

Už aby bylo 25.2.2016, to už možná bude definitivní Informace jak vyplnit KH, a nastane ráj na Zemi.

Hezký den!

• 8. 12. 2015 17:12

L-Core (neregistrovaný)

>Poslouchal jsem včerejší tiskovou konferenci pana GŘ a
      >není čeho se bát.

Zarazilo mě několikrát zdůrazňované, že v evidenci pro KH není nic, co by nemuselo být v evidenci pro účely přiznání dle §100. Co třeba číslo přijatého dokladu (nemyslím evidenční v "mém" učetnictví, ale opsané z přijatého dokladu)? Takové to "2015/FO/00025478545875/X-6" (jak jsem už také někde viděl), každý pes jiná ves.
      Jasně, není to nic fatálního, ale pokud člověk měsíčně účtuje tisíce přijatých dokladů, je to prostě dost práce navíc.

>Už aby bylo 25.2.2016, to už možná bude definitivní
      >Informace jak vyplnit KH, a nastane ráj na Zemi.

Možná se do té doby probudím a zjistím, že KH byl jen zlý sen ;-)

• 8. 12. 2015 17:32

L-Core,

pan GŘ mi připadal jako nějaký marketingový pracovník, který sice o produktu nic neví, ale musí ho prodat a tak říká nějaká slova, složená do vět.

Nechci říkat, že pan GŘ přímo lhal, ale určitě nemluvil pravdu právě v čísle přijatého DD, ten se podle § 100 nemusí sledovat. Dále se podle § 100 nemusí sledovat DUZP dodavatele. Takže minimálně tyto dva údaje jsou navíc. Navíc když se k vyplnění něčeho musí vydat metodika o 20 stranách, tak mi to nepřipadá jako jednoduchá záležitost nezvyšující pracnost.

Nepravdu také uváděl o pokutách.

Doporučil bych mu, ať si přečte ZDPH a potom jde prodávat ten svůj produkt.

Ale ten jeden novinář o tom věděl ještě o řád méně a tak tiskovka proběhla tak, jak proběhla.

Hezký den!

P.S.

líbil se mi ten podržtaška, který na modelovém příkladu, kdy se v KH vyplní jeden řádek A5 prokázal, jak je KH jednoduché a nenáročné. Zasadil tím ránu válečným štváčům, kteří stále na dokonalém KH hledají nějaké chybičky.

• 8. 12. 2015 16:34

Janičko,

já to vidím na A4 a B2.

Ale jistější je poslat dotaz e-mailem na GFŘ. Mají tam spousty úředních osob k tomu speciálně vyškolených.

Hezký den!

• 8. 12. 2015 16:54

Janička322 (neregistrovaný)

Vedu DE a tržby dávám celkovou částkou (nerozlišuji peníze a stravenky) tedy asi v KH A5. Odvod stravenek účtuji přes průběžné položky. Pokud dám tuto částku do A4 bude v KH zřejmě dvakrát....
      Nějak se v tom začínám motat, ale nebudu stresovat do února času dost:) Hezký den

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).