Re: Okamzite Zruseni PP
Cetl jsem,ze pokud neni vyplacena byt jen cast mzdy nebo spatne spocitana vyplata muzu dat zruseni PP a u me je prokazatelne,ze mzda byla spocitana spatne.Dal jsem to prepocitat nezavisle i memu dan.poradci a mam ji opravdu bez priplatku za nocni provoz i priplatku za prescas.V me firme kde pracuji mi jejich mzdova ucetni dokonce rekla,ze maji zakazano od majitele prescasy proplacet.Myslite tedy ,podle Vas ,ze je to opodstatnene?
Cetl jsem,ze pokud neni vyplacena byt jen cast mzdy nebo spatne spocitana vyplata muzu dat zruseni PP a u me je prokazatelne,ze mzda byla spocitana spatne.Dal jsem to prepocitat nezavisle i memu dan.poradci a mam ji opravdu bez priplatku za nocni provoz i priplatku za prescas.V me firme kde pracuji mi jejich mzdova ucetni dokonce rekla,ze maji zakazano od majitele prescasy proplacet.Myslite tedy ,podle Vas ,ze je to opodstatnene?
Ne o to se nejedna,pracuji v obchode ve firme,meho kolegu prevelili na jine pracoviste a smeny,ktere mel odpracovat on jsem delal ja,jelikoz tam misto nej nemeli koho dat.Tak mivedouci rekl,ze tam musim zustat misto nej.Mesic jsem pracoval moje smeny + jeste odpoledne jeho smeny,a to je podle me prace prescas.
Co přesně nebylo ve mzdě zúčtováno? Mzda za hodiny odpracované nad rámec Vašeho pracovního úvazku, nebo přesčasový příplatek?
Zkrácený úvazek a přesčasové hodiny:
http://zdravi.e15.cz/clanek/mlada-fronta-zdravotnicke-noviny-zdn/zkraceny-uvazek-a-prace-prescas-472361
Ale nepíšete, jak máte rozvrženu pracovní dobu. Pokud byste ji měl rozvrženu nerovnoměrně, měl byste stanovené vyrovnávací období a pak se pozná, co bylo a nebylo prací přesčas, až po jeho ukončení. Nejvyšší soud nedávno rozhodl, že špatně spočtená mzda není důvodem pro okamžité zrušení PP, v každém případě se v rámci soudního sporu posuzuje, kolik bylo vyplaceno a kolik zaměstnavatel dluží, jaký je poměr či nepoměr mezi těmito částkami (byť ZP hovoří o jakékoliv částce). Takže já bych tak optimistická jako ostatní nebyla.
Jsem na neschopence dva dny,ale se zaměstnavatelem to řeším písemně přes emaily.Mám v rukou pásky i kontrolní lístek kolik jsem odpracoval hodin.A co když mi zaměstnavatel mzdu za ty měsíce dorovná dřív než uplyne těch 14 dní PN,když mi to dorovná třeba v pátek tak já můžu podat okmžité zrušení nebo už ne,jelikož mzdu dorovnal?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 12. 2015 7:13
Dobry den,muze mi nekdo poradit jestli muzu dat zamestnavateli okamzite zruseni PP z duvodu nevyplacene mzdy.Muj zamestnavatel mi za mesic zari a rijen neproplatil zadne priplatky za prescasove hodiny,nocni provoz a necerpane prestavky.Ve vyplate v rijnu ani v listopadu ani ve vyplatni pasce nemam prescas vubec pocitan ani vyznacen pocet presc.hodin.Muzu dat okamzite zruseni PP par.56 ZP kdyz jsem ted na neschopence,muzu dat takto vypoved nebo musim pockat az mi neschopenka skonci?Dekuji za radu