Který zaměstnavatel provede roční zúčtov

• (neregistrovaný)

10. 12. 2015 8:47

Dobrý den,prosím o radu ohledně ročního zúčtování,který zaměstnavatel mi jej provede nebo musím sama? Ukončila jsem pracovní poměr ve firmě A k 31.8.2015. Od 1.9.2015 jsem vedena na úřadu práce. Zaměstnavatel A svojí firmu převedl na základě přechodu práv a povinností do firmy B. Firma B mi nechce provést roční zúčtování jelikož jsem nebyla jejím zaměstnancem. Firma A již neexistuje,takže mi roční zúčtování provést nemůže. Je prosím toto někde v zákoně uvedeno,kdo mi provede roční zúčtování při přechodu práv a když jsem nebyla zaměstnána v nové firmě? Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 12. 2015 9:06

Líba (neregistrovaný)

Re: který zaměstnavatel provede roční zú
      § 38ch):
      "Dojde-li k zániku plátce daně bez právního nástupce, může poplatník požádat o roční zúčtování záloh a daňového zvýhodnění místně příslušného správce daně nejpozději do 15. února po uplynutí zdaňovacího období."

Z toho usuzuji, že když firma A, má právního nástupce B, měla by RZD provést firma B. Možná by bylo nejjednodušší podat si sama DP.

• 10. 12. 2015 9:07

Bera (neregistrovaný)

Obraťte se na váš finanční úřad do 15.2.2016 a požádejte si tam o RZD.

• 10. 12. 2015 10:43

anonymm (neregistrovaný)

Na Vašem místě bych si požádala o "Potvrzení o zdanitelných příjmech" a RZD si provedla sama, není to tak složité a i na internetu to jde celkem jednoduše vyplnit. Na FU chodit nemusíte, tam zanesete až vyplněný formulář. Pokud jste byla vedena na PÚ, budou Vám zcela jistě vracet daně, jestli jste nějaké platila. To poznáte z výplatních pásek. Pokud jste ale neplatila žádné daně, nemusíte si ani RZD dělat.

• 10. 12. 2015 12:43

mirka..p (neregistrovaný)

Sám(sama) si RZD určitě neudělá. Max. daňové přiznání

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).