Re: který zaměstnavatel provede roční zú
§ 38ch):
"Dojde-li k zániku plátce daně bez právního nástupce, může poplatník požádat o roční zúčtování záloh a daňového zvýhodnění místně příslušného správce daně nejpozději do 15. února po uplynutí zdaňovacího období."
Z toho usuzuji, že když firma A, má právního nástupce B, měla by RZD provést firma B. Možná by bylo nejjednodušší podat si sama DP.
Re: který zaměstnavatel provede roční zú
Na Vašem místě bych si požádala o "Potvrzení o zdanitelných příjmech" a RZD si provedla sama, není to tak složité a i na internetu to jde celkem jednoduše vyplnit. Na FU chodit nemusíte, tam zanesete až vyplněný formulář. Pokud jste byla vedena na PÚ, budou Vám zcela jistě vracet daně, jestli jste nějaké platila. To poznáte z výplatních pásek. Pokud jste ale neplatila žádné daně, nemusíte si ani RZD dělat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 12. 2015 8:47
Dobrý den,prosím o radu ohledně ročního zúčtování,který zaměstnavatel mi jej provede nebo musím sama? Ukončila jsem pracovní poměr ve firmě A k 31.8.2015. Od 1.9.2015 jsem vedena na úřadu práce. Zaměstnavatel A svojí firmu převedl na základě přechodu práv a povinností do firmy B. Firma B mi nechce provést roční zúčtování jelikož jsem nebyla jejím zaměstnancem. Firma A již neexistuje,takže mi roční zúčtování provést nemůže. Je prosím toto někde v zákoně uvedeno,kdo mi provede roční zúčtování při přechodu práv a když jsem nebyla zaměstnána v nové firmě? Děkuji