Re: Cofidis - srážky ze mzdy
Nejste povinni přistoupit na srážky pro Cofidis. Klidně můžete odepsat, že nesouhlasíte s uzavřením dohody o srážkách ze mzdy. Ať si splátky plní zam-kně podle smlouvy sama, pro vás to jsou starosti navíc. Mrkněte do § 2045 Obč.zákoníku:
http://business.center.cz/business/pravo/zakony/obcansky-zakonik/cast4h1d8.aspx#cast4h1d8o2
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 12. 2015 13:42
Dobrý den, prosím o radu. Dnes nám došel dopis od firmy Cofidis, ve kterém po nás požadují srážky ze mzdy naší zaměstnankyně, která si u nich v roce 2012 sjednala revolvingový úvěr. Součástí smlouvy k tomuto úvěru je Dohoda o postoupení pohledávek. V dopise se Cofidis píše: "Tato smlouva respektuje změnu právních předpisů (omezení rozsahu srážek ze mzdy) provedenou s účinností od 1.1.2007." Dále píšou, že očekávají měsíční splátky a jejich výši. Nejsem si jistá, jestli je zaměstnavatel povinen na tyto srážky přistoupit. Poradíte mi prosím? Něco jsem si o tom četla, ale nejsem z toho vůbec moudrá. Pochopila jsem, že na to přistoupit nemusí a nic srážet nemusí. Navíc Cofidisem uvedené splátky jsou větší než jaká by byla srážka v případě exekuce. Tato zaměstnankyně má navíc 3 exekuce, které jsou v pořadí před Cofidisem, sráží se na jednu, zbytek čeká. Děkuji všem za pomoc. Ještě jsem se s tím nesetkala.