Re: průměrný výdělek a zkrácení prac.dob
Nebuďte zoufalá, není z čeho. Při změně mzdy se projeví změna až v násl.čtvtletí, tedy změna od října se projeví v průměru za Iv.q.
Vychází se, jak jistě víte, ze skutečného výdělku minus náhrady /odprac.počet hodin. Takže žádný pravděpodobný výdělek. A je-i nemoc v důsl.pův.PÚ , budete se řídi,t jak také víte, podle pův.výdělku- ev. podle výdělku z předch. kalendářního roku ( ne z 12 kal.měsíců) - z porovnání podle toho,který je pro zam. výhodnější.
Re: průměrný výdělek a zkrácení prac.dob
Trochu jsem se zklidnila....mimochodem, tento paragraf je opravdu zrušen. děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 12. 2015 14:24
Prosím Vás, zaměstnanec měl smlouvu 40 hod./týdně, Kč 120/hod., vloni měl prac. úraz, od 1.7.15 nastoupil do práce. Od 1.10. jsme mu dodatkem snížili prac.dobu na 30 hod./týdně se smluvní mzdou 26000/měsíc. Průměrný výdělek na hodinu měl např. ve III.Q Kč 125/hod., ve IV.Q se mu vypočítal na cca 140/hod. Měla jsem od 1.10. nastavit nový pravděpodobný průměr (sml.mzda, nižší prac.úvazek, který by byl podstatně ještě vyšší? Nyní opět marodí v důsledku původního prac.úrazu a bude opět vyčíslení ušlého výdělku atd. Asi jsem udělala chybu, že jsem nechala v 10.měsíci ten průměr, který se mi automaticky vypočítal z předešlého čtvrtletí. Budu muset opravit mzdy, doplatit odvody? Děkuji moc za radu, jsem zoufalá...je to složitý a táhlý případ.