Úmrtí v rodině

• (neregistrovaný)

10. 12. 2015 17:01

Dobrý den, zemřel mi manžel a já jsem zůstala s dětmi bez příjmu, jsem na RD a pobírám pouze rodičovský příspěvek. Prosím mohli by jste mi poradit na jakou pomoc od státu mám nárok, resp. jaké dávky by v mém případě mohli připadat v úvahu? Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 12. 2015 17:28

dann (neregistrovaný)

Re: úmrtí v rodině
      Domnívám se, že vdovský a sirotčí důchod, přídavek na dítě, příspěvek na bydlení. Zkuste se podívat na www.aperio.cz je tam i poradna.

• 10. 12. 2015 17:49

anonymm (neregistrovaný)

A na sociálce byste si mohla požádat o jednorázový příspěvek, myslím, že v těchto případech je to opodstatněné. Když "jiní" dostávají na uhlí apod. Za zkoušku to stojí, jen se nebát ozvat se.

• 11. 12. 2015 8:10

Líba (neregistrovaný)

Ještě dodávám, že máte nárok na pohřebné, protože jste vypravila pohřeb osobě, která byla rodičem nezletilého dítěte.

Tato dávka je dávkou státní sociální podpory, obraťte se tam, kde jste si vyřizovala rodičovský příspěvek a tam také žádejte o přídavky na děti a příspěvek na bydlení.

Na OSSZ si zažádejte o vdovský důchod pro sebe a sirotčí pro děti.

Požádejte zaměstnavatele manžela, aby vám vystavil potvrzení o zdanitelných příjmech. Na FÚ podáte daňové přiznání a možná vyjde nějaký přeplatek.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).