Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
11. 12. 2015 8:26
Dobrý den, prosím o radu. Ještě jsem se s tím nesetkala, tak netuším, co mě čeká. Paní, které vedu DE, neplátce DPH přišla o zboží i doklady. Soused nad obchodem vyplavil obchod tak, že spadl i strop. Textil použitý, textil nový i drogerie - tedy všechno zboží i nábytek je zničeno. S likvidátorem z pojišťovny už jednali. Já se ale ptám, jak budu vést jejich DE za rok 2015, když zdaleka ne všechny faktury jsou prý použitelné, jejich sešit s tržbami ležel v osudnou chvíli rozložený na stole, takže několik měsíců zpětně je nečitelných, slepených.... Z čeho budu vycházet, když tyto doklady jsou nečitelné, většina se ani nedá vzít do ruky - omítkové hroudy. Pravděpodobně dostanou nějakou náhradu od pojišťovny, jak s touto položkou naložit? Jako příjem z podnikání? Ale nebudou mít oproti tomu náklady, když faktury jsou také takřka všechny zničené... Děkuji moc za Vaše názory. Š.