Re: Silniční daň
Firma s.r.o. nemůže uplatnit paušál na dopravu u vozidla, které "není ve vlastnictví" - tedy, pokud auto doma pana šéfa je napsáno na pana šéfa nelze na něj uplatnit paušál (ani krácený).
Může pan šéf psát cesťáky (a pak tady doplatit silniční dań na toto auto).
Tedy bude se uplatňovat zákl. sazba náhrady za km + náhrada za spotřebovanou PHM?Můžeme to tedy tak provést, že zpětně FÚ doplatíme daň za celý rok, a máme to doplatit až se bude podávat přiznání s doplatkem za prosinec nebo už to řešit teď?Bude tam nějaká sankce, že se neplatily zálohy na toto vozidlo včas?
Ano, základní náhrada + náhrada za PHM. Doplatila bych v záloze za prosinec.
Snakci nevím, ale řekla bych, že nebude (nejde o "žádné velké prachy").
Ještě mě napadá - jakou má šéf smlouvu? Má výplatu náhrad za soukromé vozidlo uvedenou v jednatelské smlouvě? Nebo má pracovní smlouvu?
Tohle už jsou náměty na zamyšlení - podrobnosti určtiě najdete zde v historii.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 12. 2015 7:45
Dobrý den,
ráda bych Vás požádala o radu. Platíme jako firma silniční daň na asi 4 vozidla, šéf teď začíná nahánět, jak by si zvýšil náklady. Začal šílet, proč nemáme v evidenci jeho soukromé vozidlo (použito k firemním účelům),jezdí ale jiným firemním, tohle má doma.Celý rok dostává přehled o tom, za jaké vozidla má uhradit silniční daň a teď si vzpomněl a začal vyvádět:_( Musíme to nějak zařídit ...Prosím, lze uplatnit varianta, že se doplatí a uvede v přiznání za rok 2015 (31.1.2016)tedy vozidlo nové,soukromé k firemní účelům a uplatníme na něj paušál? (tuším, že pro rok 2015 jsou to 4000,-/měsíc?)Na ostatní vozidla, za která je v pořádku silniční daň hrazená,se uplatňují náklady, formou účtenek na PHM.Moc děkuji za reakce a pomoc, budu vděčná za každou radu.Tak mě dostal, jak na mě vystartoval, že jsem nebyla schopna už mu ani argumentovat:(