Re: Prodej obchodního podílu a DPH
Dobrý den,
děkuji. Dočetla jsem se, že obchodní podíl je osvobozen a nemá vliv na koeficient, pakliže se jedná o "nesoustavnou obchodní činnost" nebo podobně. Můžete mi prosím ještě sdělit, co je tím zamýšleno? Pakliže prodám 5 obchodních podílů během jednoho roku, tak je to již soustavná činnost a na koeficient to vliv má?
Moc děkuji z objasnění...
Zina
Re: Prodej obchodního podílu a DPH
Dobrý den,
mockrát Vám děkuji. Ještě bych se chtěla zeptat na poslední Váš spíš názor. Společnost je zatím neplátce DPH. Od druhé poloviny prosince se stane plátcem. Když nebyla plátce, tak historicky pár podílů koupila cca 10. Nyní se společnost přeměňuje na správcovkskou společnost a po registraci k DPH své podíly ve všech společnostech prodá a v budoucnu již žádné kupovat nebude. Myslíte si, že lze tuto činnost z pohledu DPH brát jako náhodilou, když po registraci pouze jednou prodá a již nebude nikdy více kupovat nebo musím brát i v potaz historii, kdy pár podílů koupila a prodala???
Samozřejmě asi jistě chápete, kam směřuji, zda mohu použít řádek 51 nebo nemohu a zda mi celý příští rok bude tento koeficient krátit DPH a až v 12/2016 dojde k vyrovnání nároku za rok 2016.
Moc Vám děkuji.....
Zina
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
14. 12. 2015 10:13
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, zda je prodej obchodního podílu osvobozen a patří do řádku 50 nebo není předmětem DPH?
Moc děkuji.
Zina