Srážky ze mzdy na starou revolv.sml.

• (neregistrovaný)

14. 12. 2015 10:14

Dobrý den,
    prosím o radu. Přišla nám revolvingová smlouva jednoho zaměstnance se společností s.r.o. z roku 2006 a sdělení, abychom sráželi ze mzdy. Musíme? Srážíme tady jen ty ze zákona, ale Home Credit, Profident, Cofidis..... již ne. Když jsem to paní z té společnosti volala, tak my říkala, že jsme povinni, když to bylo uzavřeno před rokem 2007.
    Dovolím si citaci ze sml.

"Váš zaměstnanec uzavřel s naší společností smlouvu o revolv. úvěru č. XX, jejíž kopie je uvedena v příloze. Součástí je i "Smlouva o postoupení pohledávek" Vašeho zaměstnance. Tato smlouva respektuje změnu právních předpisů (omezení rozsahu srážek ze mzdy) provedenou s účinností do 1. 1. 2007.
    Jelikož byly splněny podmínky pro uplatnění našeho práva vyplývající z této smlouvy, žádáme o provedení srážek ze mzdy....."

Děkuji za radu

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 12. 2015 13:50

Brabec František (neregistrovaný)

Re: Srážky ze mzdy na starou revolv.sml.
      Setkal jsem se s tím cca před 10-12 lety, zaměstnanec klienta si vzal nebankovní půjčku, uvedl ho jako zaměstnavatele, nesplácel a na základě dohody, kterou s tou firmou zcela bez vědomí zaměstnavatele uzavřel, nás vyzvali ke srážení - prostě si zahráli na exekutora. Tehdy jsem to taky studoval a s údivem jsem vyčetl, že musíme. Než jsme začali, dohodl se se šéfem na snížení úvazku, tj. klesl pod nezabavitelnou a měli prd. Pak naštěstí úplně skončil.

• 15. 12. 2015 6:10

leen (neregistrovaný)

Dobrý den, ano, dříve to asi tak bylo. Ale od roku 2007 již srážet nemusíme a já hledám, jak v tomto případě...

• 18. 12. 2015 14:49

JiřinaH. (neregistrovaný)

Nearážet jako smlouvy o revolvingu ( jedná se o zvýšení), zákaz po 1.1.2007 se vztahuje i na případy tzv. postoupení pohledávek,kterými byly právní úpravy o srážkách obcházeny.

• 21. 12. 2015 6:19

leen (neregistrovaný)

Děkuji paní Jiřino, nesrážíme. Příjemné svátky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).