DPČ - neschopenka

• (neregistrovaný)

15. 12. 2015 10:46

Dobrý den,
    naše zaměstnankyně má u nás DPČ, za měsíc listopad měla příjem 390,- Kč, tj. do 2.500,- Kč, odhlásila jsem ji tedy k 31.10. ze ZP, SP jsme normálně uhradili i za 11/2015, za listopad donesla k tomu ještě neschopenku, nárok na náhrady jí nevznikl, protože jsem jí odhlásila, tak nebude mít ani nemocenskou od sociálky, co s neschopenkou, mám si ji jen založit nebo musím sociálku nějak informovat? Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 12. 2015 10:54

jasná. (neregistrovaný)

Re: DPČ - neschopenka
      >Dobrý den,
      >naše zaměstnankyně má u nás DPČ, za měsíc listopad
      >měla příjem 390,- Kč, tj. do 2.500,- Kč, odhlásila jsem
      >ji tedy k 31.10. ze ZP,
      , za listopad donesla k tomu ještě neschopenku,
      >nárok na náhrady jí nevznikl, protože jsem jí
      >odhlásila, tak nebude mít ani nemocenskou od sociálky, co s
      >neschopenkou, mám si ji jen založit nebo musím sociálku
      >nějak informovat? Děkuji.

Nějak dotazu nerozumím.
      Píšete - SP jsme normálně uhradili i za 11/2015. A hned na to píšete - nárok na náhrady jí nevznikl, protože jsem jí odhlásila.

• 15. 12. 2015 11:02

utery (neregistrovaný)

Od 1.9. u nás pracuje na DPČ - přihlášená na SP a ZP. V měsíci listopadu odpracovala pouze 2 hodiny, za které jí vznikl nárok ve výši 390,- Kč čistého, od 11.11. je na neschopence, protože neměla příjem větší než 2.500,-, tak jsem jí odhlásila na ZP, protože je náš zaměstnanec pořád na DPČ, i když je na neschopence, tak na SP přihlášená zůstává dál. Ale tím, že měla malý příjem, tak je k 31.10. odhlášená ze ZP, tím pádem nemám nárok na náhrady a ani na nemocenskou od sociálky. Tak se chci zeptat, jestli je potřeba nějak informovat ještě sociálku a neschopenku si normálně jen založit? Děkuji.

• 18. 12. 2015 14:23

JiřinaH. (neregistrovaný)

Na sociálku napíšete, jaký měla VZ v listopadu a že jste náhrady neplatili. DPČ - v měsíci vzniku nemoci nedosahla limitu pojištění - nevzniká jí nárok na ND.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).