Re: DPČ - neschopenka
>Dobrý den,
>naše zaměstnankyně má u nás DPČ, za měsíc listopad
>měla příjem 390,- Kč, tj. do 2.500,- Kč, odhlásila jsem
>ji tedy k 31.10. ze ZP,
, za listopad donesla k tomu ještě neschopenku,
>nárok na náhrady jí nevznikl, protože jsem jí
>odhlásila, tak nebude mít ani nemocenskou od sociálky, co s
>neschopenkou, mám si ji jen založit nebo musím sociálku
>nějak informovat? Děkuji.
Nějak dotazu nerozumím.
Píšete - SP jsme normálně uhradili i za 11/2015. A hned na to píšete - nárok na náhrady jí nevznikl, protože jsem jí odhlásila.
Od 1.9. u nás pracuje na DPČ - přihlášená na SP a ZP. V měsíci listopadu odpracovala pouze 2 hodiny, za které jí vznikl nárok ve výši 390,- Kč čistého, od 11.11. je na neschopence, protože neměla příjem větší než 2.500,-, tak jsem jí odhlásila na ZP, protože je náš zaměstnanec pořád na DPČ, i když je na neschopence, tak na SP přihlášená zůstává dál. Ale tím, že měla malý příjem, tak je k 31.10. odhlášená ze ZP, tím pádem nemám nárok na náhrady a ani na nemocenskou od sociálky. Tak se chci zeptat, jestli je potřeba nějak informovat ještě sociálku a neschopenku si normálně jen založit? Děkuji.
Na sociálku napíšete, jaký měla VZ v listopadu a že jste náhrady neplatili. DPČ - v měsíci vzniku nemoci nedosahla limitu pojištění - nevzniká jí nárok na ND.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
15. 12. 2015 10:46
Dobrý den,
naše zaměstnankyně má u nás DPČ, za měsíc listopad měla příjem 390,- Kč, tj. do 2.500,- Kč, odhlásila jsem ji tedy k 31.10. ze ZP, SP jsme normálně uhradili i za 11/2015, za listopad donesla k tomu ještě neschopenku, nárok na náhrady jí nevznikl, protože jsem jí odhlásila, tak nebude mít ani nemocenskou od sociálky, co s neschopenkou, mám si ji jen založit nebo musím sociálku nějak informovat? Děkuji.