Doklady při ukončení HPP

• (neregistrovaný)

16. 12. 2015 8:20

Prosím, je někde konkrétně uvedeno do kdy musí zaměstnanec dostat doklady při ukončení prac. poměru – kromě nekonkrétného má dostat tyto doklady? K 30.11. jsem končil HPP – zrušení ve zkušební době, bylo mi jasné že mi zápočťák hned nedají, a tak jsem do výpovědi napsal aby mi výplatní párku, potvrzení k zúčtování daně, ELDP, i potvrzení o zaměstnání poslali domů. Sice jsem 15.12. poštou dostal výplatní pásku, ale nic jiného. Napsal jsem mzdovce/personální ale ta dělá mrtvého brouka. Chci napsat řediteli firmy a rád bych tam uvedl i konkrétní §. Děkuji za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 12. 2015 8:41

jasná. (neregistrovaný)

Re: doklady při ukončení HPP
      Zápočtový list vám měli předat v den ukončení PP. Na vystavení ELDP má zatím zaměstnavatel čas a potvrzení o zdanitelných příjmech osobně vystavuji zaměstnancům až v lednu následujícího roku, protože dopředu nevíme, zda bude platit stejný tiskopis jako v předešlém roce.

• 16. 12. 2015 8:50

Líba (neregistrovaný)

Taky bych kromě potvrzení o zaměstnání všechno ostatní dělala po skončení roku zároveň s ostatními zaměstnanci.

• 16. 12. 2015 8:55

all (neregistrovaný)

Otázka je, jak se k tomu staví zaměstnavatel - jednou píšete o zrušení ve zkušební době, podruhé o výpovědi. Takže možná vám zaměstnavatel píše áčka, protože se domnívá, že jste dal výpověď, kde automaticky nabíhá 2 měsíce výpovědní doba.

• 16. 12. 2015 11:53

Karel2015 (neregistrovaný)

Jen jsem to "zjednodušeně" nazval v dotazu, nenabíhají mi Áčka. Podal jsem zrušení ve zkušební době, oběhal jsem si formulář vyrovnání závazků... Prostě jsme to ukončili, jen z nich teď nemohu dostat doklady.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).