obaly mimo
Podle pokynů na http://www.financnisprava.cz/cs/dane-a-pojistne/dane/dan-z-pridane-hodnoty/kontrolni-hlaseni-DPH/dotazy-a-odpovedi
rozhoduje celková hodnota plnění na dokladu, výčtem uvádějí "běžný režim, PDP, osvobozená." Dodání vratných obalů není ani jedno.
Takže já se budu řídit jen hodnotou samotného zboží bez zohlednění obalů.
Re: Kontrolní hlášení
Nevím.
http://www.financnisprava.cz/assets/cs/prilohy/d-placeni-dani/2015_Informace-k-vyplneni-kontrolniho-hlaseni-DPH.pdf
Strana 12, dole.
Obdobně do
součtu pro stanovení limitu vstupují také osvobozená plnění (nebo, která nejsou
předmětem daně apod.) uváděná na daňovém dokladu spolu se zdanitelnými plněními podle § 108 odst. 1
písm. a) zákona o DPH.
S tím dopisováním řidičem jsem po tom také pátral..
http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=1347444
Re: Kontrolní hlášení
Byla jsem na školení Ing. Langerové a obaly se také započítávají pro stanovení limitu 10 tisíc.
Re: Kontrolní hlášení a fa od PNS
Tápu jestli se mohu stejně souhrnně dívat na doklad od PNS?
Faktura např. z číslem 12345 obsahuje část 12345/A, kde je vyčísleno zvlášť s rozpisem základu daně a dph za dodané zboží, dále má část 12345/B nazvanou jako ODD opět se samostatným základem daně a dph a někdy i 12345/C obsahující bonusy. Samotná úvodní část obsahuje jen částku k zaplacení bez rozpisu základu a dph.
Zde nevím, když bude část A více jak 10tisíc, ale celkově bude doklad pod 10tisíc kam zařadit.
V současnosti rozděluji jen v případě přelomu zdaňovacího období, když je např. datum vystavení 1.10. a DUZP 30.9., tak část B k ODD mám v září a část A za běžný doklad až v říjnu.
děkuji za případné názory
To jsme na tom stejně, my ty faktury máme malé, zatím vždy je část A i část B do 10 tis. Kč. Dívala jsem se do historie a v roce 2012 tady jedna paní taky řešila do jakého měsíce dát DPH z ODD a dostala odpověď, že až obdrží doklad. Paní Martino, ten paragraf to říká jasně, ale to v ruce nemám ještě fakturu. Váš FÚ to viděl?
Na kontrole bratr nebyl. Všechny doklady - částka k platbě je do 10tisíc, ale občas se tam vyskytne doklad, kde je část A nad 10 tisíc.
Na školení na kterém jsem byla tento týden, tak Ing. Langerová zmiňovala ODD versus KH.
Správně se to má dát do období ve kterém vím o opravě a ne až okamžikem držení dokladu.
Uváděla nám příklad, když fa bude postupovat jak se má a do KH dá ODD v určité částce s nějakým číslem dokladu. Potom až bude mít v držení ODD a bude se částka či číslo dokladu lišit, tak bude muset podat následné KH a dodatečné DP.
Já jedu na školení v lednu, tak už si sepisuji, na co se zeptám.
V případě PNS fakturu z přelomu období obdržím vždy na začátku měsíce, takže část za ODD dám tedy do měsíce, kterého se týká i se správnou částkou a číslem dokladu, v té době já ještě nemám uzavřené DPH za předchozí měsíc, většinou uzavírám kolem 15. v měsíci.
Ze začátku jsem ty doklady evidovala také až ke dni obdržení a dodatečné jsem nedávala, protože to nebyly zase tak hrozné částky.
A na webu jsem našla tento dotaz
http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=837869
A pokud by se měl rozdělovat každý doklad, tak tím pádem i do KH
>>>>>
>>>>>>Na kontrole bratr nebyl. Všechny doklady - částka k
>>>>>>platbě je do 10tisíc, ale občas se tam vyskytne
>>>>>>doklad,
>>>>>>kde je část A nad 10 tisíc.
>>>>>>
>>>>>>Na školení na kterém jsem byla tento týden, tak Ing.
>>>>>>Langerová zmiňovala ODD versus KH.
>>>>>>Správně se to má dát do období ve kterém vím o opravě
>>>>>>a ne až okamžikem držení dokladu.
>>>>>>Uváděla nám příklad, když fa bude postupovat jak se
>>>>>>má
>>>>>>a do KH dá ODD v určité částce s nějakým číslem
>>>>>>dokladu. Potom až bude mít v držení ODD a bude se
>>>>>>částka či
>>>>>>číslo dokladu lišit, tak bude muset podat následné KH
>>>>>>a dodatečné DP.
>>>>>>
>>
>>Ze začátku jsem ty doklady evidovala také až ke dni
>>obdržení a dodatečné jsem nedávala, protože to nebyly
>>zase tak hrozné částky.
>>
>>A na webu jsem našla
>>tento
>>dotaz
>>http://business.center.cz/business/diskuze/zprava.aspx?id=837869
>>
>>A pokud by se měl rozdělovat každý doklad, tak tím
>>pádem i do KH
>Já jsem měsíční, tak moc času na zjišťování nebude,
>paní Martino a vy lahve a přepravky v trafice asi
>nemáte, že?
To ne
Ale u jiného hospoda, tak tam obaly mám, ale pivovar to ma shrnuto do jednoho rozpisu základu a daně. A shoduje se mi duzp a datum vystaveni/obdržení.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 12. 2015 13:45
Dobrý den, jsem plátcem DPH a
v přijatých fakturách eviduji faktury za nákup piva ve skle, k tomu nám fakturují obaly a přepravky, takže faktura je například:
zboží v základní sazbě (pivo) a alkohol 6700,- Kč
21% DPH Kč 1407,- Kč
lahve (osvobozeno) 1 200 ,- Kč
přepravky (osvobozeno) 1000,- Kč
Celkem faktura 10 307,- Kč.
Do jaké kolonky to půjde v kontrolním hlášení?
Pak se také stává, že obaly vracíme a přímo na faktuře je řidič odečte od ceny dodávky a my zaplatíme o to méně, takže rázem je z faktury před 10 tis. faktura pod 10. tis.???
Děkuji.