Re: KH podle Kalouska
Kalouska nemusím, ale teď mu dávám sakra za pravdu! Je to šikana! Šibeniční termíny, sankce...Zaměstnanec má ze zákona právo čerpat dovolenou na zotavenou v délce min 14 dnů. Pokud je ve firmě jen jeden účetní, tak je bez šance někam v klidu odjet, pokud sebou nepotáhne šanony s účtem a počítač s účetním SW. Nebo nedej bože, když skončí v nemocnici! Čím víc se na Kontrolní hlášení školím, tím víc přemýšlím o změně povolání Emotikona frown
Mám stejný názor, pro účetní je to likvidační. A jak se proti tomu máme zabezpečit, obzvláště my,kteří jsme malí účetní na OSVČ a ručíme celým svým majetkem ? Když se na nás úředníček špatně vyspí, pošle na nás exekuci a skončíme pod mostem ??? Lidi, jak dlouho si tuto šikanu necháme líbit ??? A MY je za to ještě živíme ???
ale kde se dovoláme ??!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!kdo nás bude poslouchat
vždyť daň. poradci jezdí na sezení a mají připomínky, ale nikdo je nebere v úvahu
asi se musíme všichni přihlásit na některý daňový ráj - už jsem to zjišťovala - a zaplatili bychom ročně 10% ze zisku a tím by končili všechny poplatky - stejně křičí, že na důchody nebude, takže asi je lepší si každý spořit sám -
jdu pročíst daňové ráje a pak napíšu kde se přesuneme
>>ale kde se dovoláme ??!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!kdo
>>nás bude poslouchat
>>vždyť daň. poradci jezdí na sezení a mají připomínky,
>>ale nikdo je nebere v úvahu
>>asi se musíme všichni přihlásit na některý daňový ráj
>>- už jsem to zjišťovala - a zaplatili bychom ročně
>>10%
>>ze zisku a tím by končili všechny poplatky - stejně
>>křičí, že na důchody nebude, takže asi je lepší si
>>každý
>>spořit sám -
>>jdu pročíst daňové ráje a pak napíšu kde se přesuneme
>
>Tak to nastudujte a dejte mi vědět :-)
>Nebo, že bychom vyrazili do ulic ????
Možná je řešení dělat vědomé chyby, např. chybné číslo dokladu, překlep ve VS nebo DIČ. Udělat si pro sebe poznámku kdy a u koho, no a až příjde
výzva k opravě, potvrdit správnost naposledy podaného kontrolního hlášení - rychlá odpověď na výzvu = tj.bez sankcí. Je to hloupej nápad, ale nevím jak by FÚ postupoval dál - místní šetření? A pokud ano a člověk si byl jistý, že jinak má vše správně, tak co? Zajde si na FÚ, pohovoří, opraví možná i spadne ten slavný CML a FÚ se tak přehltí, že by bylo na pár let vystaráno. A pak příjdou modří, zelení, červení ..... Je to lepší než cinkat klíčema a tady nadávat. Chce to nápad, ale mám toho po 22 letech jako OSVČ dost.
A moji klienti taky. Dobrou noc... Tento příspěvek prosím berte jako odlehčení a všem přeji krásné Vánoce. Panu Pavlovi můj speciální dík.
Toto řešení (dělat vědomě chyby) se nabízí samo za sebe. Není to hloupý nápad.
Hloupý nápad je KH samo o sobě. Vždyť podívejte se na ty celkové dopady: Pro velké firmy to není žádný trabl, mají finanční oddělení a účetní se mohou zastoupit. Pro malé firmy, kde je účetní jeden, to budou muset řešit zvýšením počtu účetních anebo spíše navýšením zátěže účetních. Je sice fajn mít práci a mít více jisté práce, ale ten stres s tímto spojený je čiré zlo.
Je jasně vidět, proti komu je KH namířeno: proti malým, kteří se nedokáží ani dostatečně bránit. Cílená likvidace jednoho velkopodnikatele ze Slovenska.
Hloupý nápad je KH samo o sobě. Vždyť podívejte se na
>ty celkové dopady: Pro velké firmy to není žádný
>trabl, mají finanční oddělení a účetní se mohou zastoupit.
>Pro malé firmy, kde je účetní jeden, to budou muset
>řešit zvýšením počtu účetních anebo spíše navýšením
>zátěže účetních. Je sice fajn mít práci a mít více jisté
>práce, ale ten stres s tímto spojený je čiré zlo.
>
>Je jasně vidět, proti komu je KH namířeno: proti
>malým, kteří se nedokáží ani dostatečně bránit. Cílená
>likvidace jednoho velkopodnikatele ze Slovenska.
Přesně tak. Jsme malá firma. 6 zaměstnanců včetně dvou majitelů. Zisk firmy tak tak pokryje naše výplaty. Další účetní nepřipadá do úvahy. Na veškerou administrativu kolem firmy jsem sama. Už tak jsem omezená různými termíny: výplaty 10., intrastat polovina měsíce, DPH 25. a další termíny.... no a to se pak dovolená vybírá dost blbě a pak když se vrátím, míním se ze všeho, co se nashromáždí pos.... . Ale fajn. Zvykla jsem si a nějak to těch 10 let šlo. S touhle Babišárnou si můžu maximálně doma napustit vodu do lavoru, zapnout počítač a čekat, až bude mít FU nějakou pochybnost a opruzovat kvůli chybě, kterou ani nemusím udělat já.
Ale nápad na sabotáž se mi líbí moc :-)
na FU by přibylo práce - konečně by baby dělali aspoň 5 hod. denně
- ale asi nevíte jaká by byla reakce - ne zrušit KH, ale přibrat další úředníky
přece když zjišťovali kolik je zbytečných úředníků - tak každý dostal dotazník a měl napsat, zda je jeho místo potřebné a nebo né
- to muselo dát někomu strašně moc práce vymyslet takovou krávovinu
taky jsem se těšila, že ten server zahltíme a on spadne, ale obávám se po diskusi s naší SW firmou, že to asi ustojí - aspoň po HW stránce. Údajně mají bivakovat v cloudu v tom supermoderním na VŠB v Ostravě. Ten se prý jen tak přehltit nedá :-( nemám naše SWráře v lásce, ale dost se obávám, že mají pravdu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
16. 12. 2015 15:04
http://www.novinky.cz/domaci/389421-kalousek-vlada-chce-dostat-svobodne-lidi-pod-stoprocentni-kontrolu.html
Hezký den!