Re: výpověď za neomluvenou absenci
>>>dne 18.11. jsem zaslala zaměstnanci výpověď ve
>>>zkušební době, protože od 9.11. nechodí do práce.
>>>Pošta
>>>zásilku uložila od 19.11-4.12. Dne 7.12. se dopis s
>>>dodejkou vrátil zpět. Kterým dnem bude ukončen PP.
>>>Děkuji
>>
>>Pokud jste napsala slovo ,,výpověď,, tak běží 2
>>měsíční výpovědní doba.
ZP § 336
(4) Povinnost zaměstnavatele doručit písemnost je splněna, jakmile zaměstnanec písemnost převezme. Jestliže si zaměstnanec uloženou písemnost (odstavec 3) nevyzvedne do 10 pracovních dnů, považuje se za doručenou posledním dnem této lhůty; tato nedoručená písemnost se odesílajícímu zaměstnavateli vrátí. Jestliže zaměstnanec doručení písemnosti prostřednictvím provozovatele poštovních služeb znemožní tím, že poštovní zásilku obsahující písemnost odmítne převzít nebo neposkytne součinnost nezbytnou k doručení písemnosti, považuje se písemnost za doručenou dnem, kdy ke znemožnění doručení písemnosti došlo. Zaměstnanec musí být doručovatelem poučen o následcích odmítnutí převzetí písemnosti; o poučení musí být proveden písemný záznam.
>
>Omlouvám se napsala jsem ukončení pracovního poměru ve
>zkušební době.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
18. 12. 2015 5:53
dne 18.11. jsem zaslala zaměstnanci výpověď ve zkušební době, protože od 9.11. nechodí do práce. Pošta zásilku uložila od 19.11-4.12. Dne 7.12. se dopis s dodejkou vrátil zpět. Kterým dnem bude ukončen PP. Děkuji