Účto tichý dodatečné přiznání k DPH

• (neregistrovaný)

20. 12. 2015 23:23

Dobrý den,
    můžete mě prosím poradit, jak udělat dodatečné přiznání k DPH v programu účto? V dubnu jsme omylem zaúčtovali řádek č. 25 PDP na částku 250.000,- (zálohová faktura na stavební práce, správně jsme ji pak zaúčtovali v záři, jako konečnou a zálohu jsme odečetli) a tedˇby jsme potřebovala na řádku č. 25 mít -250.000,- a na řádku 66 0,-. Když to DPH udělám ručně tak řádek 25 mě přepsat jde, ale řádek 66 nejde ani se toto číslo neobjevuje aby jsem jej mohla přepsat, tak nevím kde dělám chybu. Nevíte co s tím? Když to zkouším tisknout po tom co jsem to opravila ručně tak řádek 25 mám -250.000 ale na řádku 66 nemám 0, ale - , tak jako i v ostatních řádcích. Je to tak správně nebo tam musí být číslo 0. Ještě jsem dodatečné přiznání nedělala, tak by jsem to potřebovala vysvětlit podrobně. Co udělat třeba i v deníku, zda udělat nějaký další řádek kde to nějak napíšu a to se pak promítne do toho DPH. V parametrech tiskopisu jsme ji již zadala daňové přiznání=D. A výpis z daňové evidence mám zaslat nulový, když žádnou jinou PDP nemám, má na něm být napsaná ta firma a v částce 0,-?
    Děkuji moc za radu a pomoc a promiňte, že to píši tak podrobně, ale nevím co s tím.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 12. 2015 15:53

láďa (neregistrovaný)

Re: účto tichý dodatečné přiznání k DPH
      Podrobný návod najdete v nápovědě programu ÚČTO2000 tam je dobře popsaný postup.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).