Re: FÚ neoznámení o vyměřených úrocích
Toto vadí i mně. Správce daně mi dokonce před lety řekl, že si mám úroky vypočítat sama, že nemá čas nám posílat pl.výměr. Má prý toho moc. Nemohla jsem se totiž sejít s F,ú. na přeplatcích a nedoplatcích. A debatovat o tom, jestli se jedná o rozdíl na dani nebo jejím příslušenstvím bylo nemožné.
Pak jsem požádala o DIS a mám tak kontrolu.
Re: FÚ neoznámení o vyměřených úrocích
Máte pravdu.A přidáte-li k aroganci moci úředníka i jeho osobní zájem,stojí to za to.Bohužel pro nás....Tak do nového roku pevné nervy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 12. 2015 10:20
Dobrý den,ani se mi nechce se před svátky ptát,ale zajímal by mě Váš názor. FÚ vyměřil,po provedené kontrole,penále ve výši 20% z doměřené daně,což dali vědět do datové schránky.Nyní jsme ale zjistili,jen náhodou přes přístup daňového portálu,že ještě před 2 měsíci vyměřili úroky z prodlení,což nám ale neoznámili,ani neposlali do datové schránky,abychom se třeba mohli odvolat.Je to vůbec možné,aby si vyměřili úroky a nedali to poplatníkovi vědět?Tím pádem by už uběhla lhůta na odvolání a nic se nedá dělat?(Nebo si to nesmí dovolit,jen tak vyměřit a nedat vědět?)Nevím,jestli s tím máte někdo zkušenost...možná ano.Každopádně všem přeju pohodové svátky a v novém roce jen samé dobré zprávy.L