Re: kontrolní hlášení
aanita neřeší oprávnění podávat KH, to je přece její pracovní vztah s klientem, tak do toho nekecej, ale já bych to viděl, že bych postupoval stejným způsobem, už tu přece byly již návrhy na zasypání systému plánem záměrných chyb, takže aanito já byychoto tak zkusil a pak se uvidí
Re:kontrolní hlášení / neopravnena osoba
Když pak přijde oznámeni, ze klient tazatelky ztěžuje správu dani a on bude pokutu vymáhat po ni - co pak? Prispejete ji na těch 50.000,- ?
Dle mého názoru hodně záleží na tom, zda tazatelka bude mít od klienta plnou moc na podání KH.
A to tak je i v případě přiznání DPH, souhrnného hlášení?
Já teda posílám elektronicky DPH přes EPO a pak etiskopis si podepíše podnikatel sám a já pošlu poštou.
Nedovedu si představit, že by to měl podnikatel posílat přes EPO sám:-)
A plnou moc asi ani nechci.
Děkuji za reakci.
Aha, takže změna oproti DPH, tam stačí datum odeslání z pošty do 25tého.
Podnikatel nemá datovku, nechce ji, nevím proč.
Kontaktní email uvádím na něho.
Nevím co mu poradit jiného, než jak to dělám.
U ostatních mám všude datovky,tam je to bez problému.
KH: podnikatel bez DS je masochista
Petro,
informujte klienta, nejlépe písemně, že pokud do 5 kalendářních dnů neodpoví na výzvu, tak zaplatí fix pokutu 30 000 Kč podle § 101h/1/c ZDPH.
Nebude tedy jezdit na dovolenou, marodit atd.
Předpokládám, že výzev bude hodně, protože se bude porovnávat množství dat.
Pevné nervy
Hezký den!
Pavle, ještě prosím...
Pane Pavle, prosím Vás ještě - pokud doručí zprávu do DS tak bude stejná doba pěti dnů na odpověď na výzvu, stejně jako u emailu, ne?
Nebo je to jinak?
Pokud nebudu mít já přístup do jeho DS, tak stejně tak mi nemusí poslat včas zprávu, kterou dostane.
Moc děkuji za Váš čas.
Re: Pavle, ještě prosím...
Reakce na výzvu je pořád 5 dnů - od DORUČENÍ.
Doručení u e-mailu - dnem odeslání z FÚ.
Doručení do datovky - dnem vstupu do datovky nebo fikcí (po 10 dnech od doručení, pokud se do datovky nepřihlásím).
V tom je ten rozdíl.
Jsem na dovolené - nelezu do datovky. Pak mám aspoň trošku šanci lhůtu stihnout.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
26. 12. 2015 18:42
Dobrý den,
a co když mi přijde výzva k opravě a klient nebude k zastižení, tak opravím trochu jinak opět špatně v termínu odešlu a počkám na další výzvu a potom odešlu správně, za to snad postih nebude.