Pohoda: Opr. daň. doklad - PDP (odběr.)

• (neregistrovaný)

27. 12. 2015 20:47

Dobrý den,
    měl bych dotaz týkající se opravného dokladu k přijaté faktuře. Náš dodavatel nejdříve vystavil fakturu klasicky s přiznanou DPH. Tj. 10 000,- + 21% DPH čili celkem 12 100,- Kč. Potom jsme s naším daňovým poradcem zjistili. že faktura měla být vystavena v režimu přenesené daň. povinnosti, jelikož se jednalo o montáž. Dodavatel tedy vystavil opravný doklad, kde původní plnění s DPH (-12 100,-) nahrazovalo nové bez DPH (10 000,-). Vyšel tedy rozdíl DPH (-2 100,-). Došlý opravný doklad jsem tedy zadal do systému POHODA tak, že jsem nejprve vytvořil položku pro anulování původní faktury (-12 100,-) a potom položku, která obsahuje plnění, které spadá do režimu PDP (10 000,-). Tzn., že jsem u členění DPH dané položky nejprve zatrhl PN a potom jsem chtěl provést vyměření DPH. Jenže i když zatrhnu vyměřit DPH po položkách, neustále mi to vyhazuje jen ten rozdíl mezi původní fakturou a opr. dokladem - tedy -2 100,- Kč. Co můžu tedy dělat, abych mohl vykázat DPH v režimu PDP z částky bez DPH? Budu muset vystavit ještě nějaký nový doklad? Daňový poradce nám ale říkal, že by vše mělo být na jednom dokladu. Děkuji mnohokrát za pomoc.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).