DPFO datovkou nedorazilo na FÚ-pokuta

• (neregistrovaný)

28. 12. 2015 15:37

Dobrý den, prosím o radu. Podala jsem daňové přiznání DPFO za 2013 datovou schránkou na FÚ nyní mi přišla výzva k podání, protože toto moje podání tam asi nedorazilo. Vzhledem k tomu, že nemám datový trezor, není již tato zpráva v datovce uložena, mám jen podací číslo, které jsem si na kopii přiznání zapsala při posílání. Nemáte někdo zkušenost nebo neporadíte co mám nyní dělat? Dáse podání někde reklamovat? děkuji moc...určitě mi vyměří pokutu a jsem si jista, že přiznání jsem řádně odeslala. děkuji moc za vaše rady..

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 12. 2015 16:00

Libuše Vlasta (neregistrovaný)

Re: DPFO datovkou nedorazilo na FÚ-pokut
      Misantropův zápisník: "Napsal mi finanční úřad…"
      http://www.misantrop.info/napsal-mi-financni-urad/

Citace ze článku, třetí odstavec "Pro jistotu jsem napsal zprávu na vnitro, které systém datových schránek spravuje, aby mi vytáhli doručenku pro zprávu poslanou z mojí schránky v březnu 2011 na adresu finančáku. Za měsíc přišlo potvrzení..."
      ...............
      Nez jsem narazila na výše uvedený článek netušila jsem, že je možnost požádat ministerstvo vnitra o zaslání doručenky.
      Snad Vám tato informace pomůže.
      ...............

• 28. 12. 2015 16:07

zen (neregistrovaný)

děkuji za informaci, budu pátrat dál...co v této věci můžu udělat. Nebudu přece platit pokutu, když jsem si jista, že podání odešlo, jinak bych neměla jeho podací číslo.

• 29. 12. 2015 8:54

Maxx (neregistrovaný)

Nestačilo by na FÚ nahlásit podací číslo? to přece máte

• 30. 12. 2015 16:20

zen (neregistrovaný)

dobrý den, byla jsem tam osobně a paní na FÚ mi sdělila, že pod tím podacím číslem tam nic neevidují. Už jsem napsala po telefonátu na infolinku žádost ma MVČR a prý na žádost mi pošlou doručenku. Tak uvidím. Tohle se může stát každému, kdo používá datovku, je to ponaučení pro příště.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).