Re: ..a zase to KH
Už se na to tu někdo ptal.
Žádná pokuta za chybné vyplnění řádného KH nehrozí.
Zřejmě bylo chybně pochopeno.
Výše sankce
1 000 Kč za dodatečné podání, aniž by k tomu byl plátce vyzván
10 000 Kč za podání v náhradní lhůtě poté, co k tomu byl plátce správcem daně vyzván
50 000 Kč ze nepodání ani v náhradní lhůtě
30 000 Kč za nepodání následného hlášení na základě výzvy ke změně, doplnění či potvrzení údajů uvedených v podaném kontrolním hlášení
50 000 Kč za nesplnění další povinnosti uvedené v zákoně
500 000 Kč za neplnění povinnosti související s kontrolním hlášením, závažně ztěžující nebo mařící správu daní
stanovení nespolehlivým plátcem – za 2x porušení povinností vyplývající z kontrolního hlášení
Tuším, jak to bylo asi myšleno. Pokud budete odesílat přes DS vygenerovano xml větu z SW a nezkontrolujete si to přes EPO (zda není kritická nepropustná chyba), tak přece při odeslání z DS o této kritické nepropustné chybě nevíte a od 2016 se bude mít zato, že KH nebylo podáno... Proto se pak správce ozve, že jste neodeslali, i když jste odeslali, ale vadnou xml větu a proto ta pokuta (10 000 Kč za podání v náhradní lhůtě poté, co k tomu byl plátce správcem daně vyzván).. Doporučuji xml věty kontrolovat přes EPO...
Re: kontrola měs. KH s Q. Přiznáním DPH
Ve Stereu si už dnes můžu nastavit období, za něž chci sestavit přiznání, takže i u kvartálních plátců si můžu "jakoby" sestavit měsíční přiznání (to, že ho fakticky nepošlu a že to DPH v programu neuzavřu, je jiná věc). Nicméně když si pokaždé sestavím měsíční DPH i KH i u kvartálních plátců, tak bych tam ten (ne)soulad snad měla vidět - a případně to budu moci dohledat a opravit. A v CML se ta čísla pak porovnají za celý kvartál - a když mi to bude souhlasit po jednotlivých měsících, tak doufám, že nebude problém ;-)
Dobrý den všem :), Evo M., prosím, jak se dá zkontrolovat stav podání datovkou přes EPO? Datovou schránku samozřejmě používám, ale když si zadám na adisepo.mfcr "Informace o stavu podání" tak to po mně chce ID (to mám v DS) a pak heslo. Ale co za heslo, nevím. Heslo k DS nefunguje. Možná jsem to ale špatně pochopila. Děkuji za případné reakce :)
Zkontrolovat stav podání datovkou se přes EPO nedá.
Musela byste i podání podat přes EPO, abyste mohla zkontrolovat stav podání.
Určitá možnost zde je - zkontrolovat si, zda na FÚ podání došlo, v daňové informační schránce. Ovšem tam je několikadenní prodleva mezi zasláním podání DS a zobrazením informace v daň.informační schránce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 12. 2015 18:32
Dobrý den,
jsou někde uvedeny i pokuty, když bude KH včas v řádném termínu, ale chybně vyplněno? Kolegyně ze školení přišla s tím, že bude za chybné vyplnění automaticky 10.000 Kč pokuta. Doufám, že jenom nedávala pozor a odstranění chyby v KH pokutováno nebude. Už mě z toho začíná brát pajšl :-D
Děkuju, pěkný zbytek večera J.