Re: minimální mzda prodavačka
Nově budete mít 58,70 na tu sobotu záleží co máte sjednáno ve smlouvě
aáále trochu si zavrtám zdali min. mzda odpovídá vaší náročnosti prací
skupině 1 kde je 9900 Kč nově, nebo také sk. 3 kde je 11200 Kč
Prodavač vykupující lahve, pomocník v kuchyni nebo řadový hotelový zaměstnanec v 1. skupině
1. Přípravné a dílčí práce v obchodním provozu včetně ruční přepravy zboží a výkupu lahví.
2. Pomocné práce při výrobě jídel, například sběr, mytí a čištění nádobí, obsluha ručních kuchyňských strojků.
3. Služby hotelovým hostům včetně manipulace se zavazadly a vydávání klíčů od pokojů.
Samostatný prodavač, kuchař jednoduchých pokrmů nebo personál balíren ve 2. skupině
1. Samostatný prodej zboží a teplých jídel v kantýnách a bufetech spojený s úpravou na talíře.
2. Výroba jednoduchých druhů teplých a studených jídel zhotovovaných z polotovarů podle stanovených pracovních postupů, výroba polévek a příloh k hlavním jídlům.
3. Obsluha v závodních jídelnách a obdobných stravovacích zařízeních s případným inkasem.
4. Péče o svěřené pokoje, jejich příslušenství a inventář v mezinárodních hotelech, péče o hosty. Vyřizování drobných reklamací, vedení příručního skladu prádla a pomocného materiálu.
5. Prodej pohonných hmot, maziv a doplňkového sortimentu u čerpacích stanic, inkaso tržeb v hotovosti nebo na úvěrové karty.
6. Třídění a jakostní kontrola zboží v balírnách, obsluha balících automatů nebo linek.
Prodavač nabízející zboží, pokladní, pokročilejší kuchař nebo vedoucí úklidu ve 3. skupině
1. Nabídka a samostatný prodej zboží, přejímka, uskladňování, vystavení a aranžování zboží v prodejně včetně inkasa.
2. Kontrola zakoupeného zboží, inkaso peněz v hotovosti nebo na úvěrové karty např. v supermarketech.
děkuji,
pracuju v obchodu s kočárky a zbožím pro kojence, kočárky kompletuju, předvádím, od zákazníků beru peníze.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 12. 2015 10:37
Dobrý den,
potřebovala bych poradit v souvislosti se zvýšením minimální mzdy.
pracuju jako prodavačka a mám 55 Kč za hodinu. Pracuju na plný úvazek, a každý druhý týden dopoledne v sobotu. Chtěla jsem se zeptat, zda se mě bude týkat zvýšení minimální mzdy, jestli má smysl požádat majitelku obchodu o zvýšení. Jako druhá otázka by mě zajímalo, jak je to s příplatky za sobotní práci, jestli mám na nějaké nárok.
Děkuji